fbpx

V Grčiji zaradi covida umrl komaj 37 dni star dojenček

Foto: Pixabay

Grčija se je v ponedeljek zavila v črnino. V državi, kjer je covid-19 zahteval skoraj 6800 smrtnih žrtev, so namreč zabeležili najmlajšo žrtev. Umrl je komaj 37 dni star dojenček.

“Na žalost smo zabeležili najmlajšo žrtev pandemije v naši državi, dojenčka, ki se je 17 od 37 dni boril proti koronavirusu,” je preko Twitterja sporočil grški premier Kyriakos Mitsotakis. Poudaril je, da je žalost nevzdržna.

Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da so omenjenega otroka sredi februarja sprejeli v otroško bolnišnico v Atenah, z vnetjem nosu in zvišano telesno temperaturo. Dan pozneje se je že znašel na intenzivni negi. Umrl je v nedeljo. V Grčiji je zaradi virusa umrlo že 6.800 ljudi, medtem ko je skoraj 480 ljudi na intenzivni negi, poroča Times of Malta.

Ministrstvo za zdravje je prejšnji teden priznalo, da bo potrebna pomoč s strani zasebnih bolnišnic, saj se je javni zdravstveni sistem v Atenah znašel pod nevzdržnim pritiskom. Na račun hitrega širjenja okužb so v Grčiji podaljšali ustavitev javnega življenja do 16. marca. Grški minister za zdravje je ob podaljšanju ukrepov poudaril, da se Grčija nahaja v najhujšem delu pandemije. Opozicija je Mitsotakisovo vlado obtožila, da kljub zaprtju države, ki je uvedena od novembra, ni prišlo do ustavitve širjenja pandemije. Uradniki pa so visoko število okužb pripisali bolj nalezljivi različici britanskega seva novega koronavirusa, ki se v državi vedno bolj širi.

Sara Kovač