fbpx

V hrvaškem nočnem klubu avstrijska turista doživela brutalni napad, da sta potrebovala zdravniško pomoč!

Foto: Index

Iz otoka Marinkovac, ki je del Peklenskih (Paklenih) otokov, poročajo, da so v noči s petka na soboto okrog pol četrte ure zjutraj prijeli prijavo kršenja javnega reda in miru. Ko je policija prispela pred prostore kluba Carpe Diem, je ugotovila, da je prijava posledica konflikta, ki je nastal med tremi državljani Hrvaške in dvema državljanoma Avstrije. 

Na podlagi neuradnih informacij naj bi vpleteni Hrvati v klubu delali kot varnostniki kluba, Avstrijci pa so se v klubu znašli kot gostje. Avstrijskima državljanoma je bila zaradi lažjih poškodb ponujena zdravniška pomoč, poroča splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Zaenkrat se primer obravnava kot motenje javnega reda in miru. Po vsej verjetnosti bo proti peterici podan obtožni predlog zaradi prekrška. Poškodovana Avstrijca sta za Index glede konflikta povedala, da sta bila napadena in pretepena. Poleg omenjene dvojice so bila v družbi tudi tri dekleta, dve Avstrijski in ena Hrvatica. Razlog za konflikt naj bi sprožila razprava glede plačila za vstop v klub, poroča Slobodna Dalmacija. Sprva jim je bilo namreč rečeno, da naj bi bil vstop v klub od pol četrte ure naprej brezplačen, potem pa, da ni tako in da morajo za vstop plačati 150 kun. Ker pa so se začeli pritoževati, da takšno zavajanje ni pravično, so jim zatrdili, da bo zdaj treba plačati 200 kun.

Foto: Index

Enega naj bi celo porinili na tla
Po pripovedovanju avstrijskih turistov ju je napadlo pet ali šest ljudi, ki so jima sledili od vhoda v notranjost kluba. Enega od njiju naj bi celo porinili na tla in ga pretepli. Turisti so se rešili z begom na taksi čoln, iz katerega so lahko vkrcani videli, kako za njima tečejo napadalci. Sodeč po fotografijah Indexa, na katerih so vidne poškodbe obraza, je dvojica doživela brutalen napad. To pa dokazuje tudi medicinska dokumentacija, iz katere je razvidno, da je eden od Avstrijcev utrpel zlomljen nos in poškodbe glave, drugi pa modrice na prsnem košu, vekah in spodnji ustnici.

Hana Murn