V hrvaškem nočnem klubu avstrijska turista doživela brutalni napad, da sta potrebovala zdravniško pomoč!

Foto: Index

Iz otoka Marinkovac, ki je del Peklenskih (Paklenih) otokov, poročajo, da so v noči s petka na soboto okrog pol četrte ure zjutraj prijeli prijavo kršenja javnega reda in miru. Ko je policija prispela pred prostore kluba Carpe Diem, je ugotovila, da je prijava posledica konflikta, ki je nastal med tremi državljani Hrvaške in dvema državljanoma Avstrije. 

Na podlagi neuradnih informacij naj bi vpleteni Hrvati v klubu delali kot varnostniki kluba, Avstrijci pa so se v klubu znašli kot gostje. Avstrijskima državljanoma je bila zaradi lažjih poškodb ponujena zdravniška pomoč, poroča splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Zaenkrat se primer obravnava kot motenje javnega reda in miru. Po vsej verjetnosti bo proti peterici podan obtožni predlog zaradi prekrška. Poškodovana Avstrijca sta za Index glede konflikta povedala, da sta bila napadena in pretepena. Poleg omenjene dvojice so bila v družbi tudi tri dekleta, dve Avstrijski in ena Hrvatica. Razlog za konflikt naj bi sprožila razprava glede plačila za vstop v klub, poroča Slobodna Dalmacija. Sprva jim je bilo namreč rečeno, da naj bi bil vstop v klub od pol četrte ure naprej brezplačen, potem pa, da ni tako in da morajo za vstop plačati 150 kun. Ker pa so se začeli pritoževati, da takšno zavajanje ni pravično, so jim zatrdili, da bo zdaj treba plačati 200 kun.

Foto: Index

Enega naj bi celo porinili na tla
Po pripovedovanju avstrijskih turistov ju je napadlo pet ali šest ljudi, ki so jima sledili od vhoda v notranjost kluba. Enega od njiju naj bi celo porinili na tla in ga pretepli. Turisti so se rešili z begom na taksi čoln, iz katerega so lahko vkrcani videli, kako za njima tečejo napadalci. Sodeč po fotografijah Indexa, na katerih so vidne poškodbe obraza, je dvojica doživela brutalen napad. To pa dokazuje tudi medicinska dokumentacija, iz katere je razvidno, da je eden od Avstrijcev utrpel zlomljen nos in poškodbe glave, drugi pa modrice na prsnem košu, vekah in spodnji ustnici.

Hana Murn

 • Andrej

  Vsi tile se mi zdijo podobni tiči. Vsi imajo težave takrat, ko je po normah treba spat.

  • alojz

   Imajo slabo sezono. Zdaj te pretepejo, če ne plačaš kolikor zahtevajo. Naslednja faza je pretep in pobrati denar. Nič drugih uslug. Za “lipo našo” vidit je treba pač plačat.

 • ZatonMesecnikov

  H.G. Wells, je svoje fiktivne Morlake iz knjige Time Machine poimenoval po prebivalcih teh otokov. In obale.

  https://monsterlegacy.files.wordpress.com/2018/03/morlockhunterso.jpg

  Morlaci.

  https://sh.wikipedia.org/wiki/Morlaci

  • RATATA

   Ti isti ali pa zelo podobni so tudi uskakali… so pa takšni:…. kot pravi Valvazor….
   “Zlasti so izvrstni mojstri v umetnosti, nekaj najti, preden človek zgubi,
   in voljno vzeti, preden človek dá.”

   • ZatonMesecnikov

    Ja, zgodovina jih ni ohranila v dobrem spominu.

    Radi so se “znajdli”, ko so potem Slovenci s pomočjo Komunistov to dejanje spremenili v vrlino. Kot bi dejal Valvasor….

 • Antonius

  Splitsko-dalmatinska policijska uprava zaenkrat primer obravnava kot motenje javnega reda in miru.
  Tak način obravnave napada na avstrijska turista je poizkus vsegliharstva.
  Ker se fanta varnostnikom nista pustila okoli prinesti, sta zdaj sokriva, da so ju varnostniki pretepli.
  Izkušnja iz tega primera fantoma govori, da imajo morje tudi v bližnji Grčiji. Razlike v ceni so pa itak take, da si za potovanje v Grčijo zlahka plačaš *avijon*.

  • anzek

   Hrvati se premalo zavedajo, da je gost, kralj. Včasih je potrebno za to, da je gost zadovoljen, tudi pogledati vstran. Vsekakor je to velika antipropaganda za hrvaški turizem.

   Sam sicer nimam tovrstnih izkušenj, ne ponočujem na morju ob takih urah. Vem pa, da znajo biti tudi gosti zelo “težki”, poznam primere iz Hvara (angleži), kjer z ženo običajno letujeva po sezoni.

   • Antonius

    Mene, mirnega turista so na hrvaškem zadnjič okoli prinašali leta 72.
    Saj sta voda in morje tudi kje drugje, sem si rekel, pa me hrvaška dopustniško ni videla nikoli več.
    Vsegliharska policijska obravnava. Zadnjič smo brali o fizičnem obračunu hrvaških zakoncev s Slovenko in, ker Slovenka ni popustila s prijavo napada so ji Hrvati onemogočili vračilo domov. Pasoš so ji odvzeli.
    Hrvati, prijaznost in turizem? Čas je, da se jim je začelo počasi vračati.
    Pokojni svak je bil na videz bolj francoske sorte, pa so ga ob nakupu Caneo cigaret na Reki takoj poizkušali ogoljufati.

    • anzek

     Se strinjam, samo jaz imam tam doli prijatelje, ki so mi dolžni, pa mi uslugo vračajo s tem, da letujem pri njih. Moram reči, da jaz osebno ne čutim nekega slabega odnosa do nas slovencev. Prej nasprotno. Vedno se družim z domačini.

     Sva pa bila lani za Novo leto s hrvaško agencijo v Grčiji in letos za 1. maja, tudi s hrvaško agencijo, v Transilvaniji, pa moram reči, da je meni potovati z njimi, bila sva edina slovenca na avtobusu, bolj prijetno kot z našimi. Meni gre namreč izredno na živce poveličevanje komunizma, pri njih so pa to že zdavnaj vrgli čez levo ramo.

     Samo še to, tudi prijatelj, ki v Vrboski na Hvaru oddaja 6 apartmajev, pravi, da je letos občutno manj gostov kot lani.

 • Ivan Ivanovič

  Hrvaške diskoteke so nekaj posebnga. Niso namenjene gostom, temveč gostiteljem. Gostje so nujno zlo. Sicer pa je v hrvaškem turizmu odnos do turistov pogosto tak, kot da bi hoteli reči: Dajte nam denar in speljite se!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!