fbpx

V Illinoisu sprejeli zakon s katerim postajajo LGBT učne ure obvezen del šolanja v osnovnih šolah

Otroci mahajo z LGBT zastavo (Foto: Twitter)

V Illinoisu je guverner J.B. Pritzker iz vrst Demokratov podpisal novi zakon, ki od državnih šol zahteva, da učencem v osmih razredih osnovne šole predavajo o LGBT zgodovini.

Novosprejeti zakon od osnovnih šol v zvezni državi Illinois zahteva obvezne ure zgodovine, v katerih bodo podrobno prestavljeni pomembni Američani, ki so bili del LGBTQ skupnosti.

Zakon pravi, da morajo učbeniki “vključevati vloge in doprinos vseh ljudi, ki so zaščiteni z illinoiškim aktom o človekovih pravicah, proti katerim se ne sme diskriminirati, kakor tudi vsem karakteristikam vključenih v aktu.”

Obvezna indoktrinacija
“Eden od najboljših načinov kako preseči nestrpnost je skozi izobraževanje in izpostavljanje drugačnim ljudem in pogledom,” je povedala državna senatorka Heather Steans. “Vključujoč urnik ne bo učil samo natančne verzije zgodovine, temveč botudi promoviral sprejemanje LGBTQ skupnost.”

[Video] Slam poezija v vsem svojem sijaju: “Jaz sem ženska. Imam penis.”

Zakon s katerim bodo skušali osmošolcem v državnih šolah bo prati možgane tako promovira “novo” zgodovino. Iz skupine zagovornikov pravic homoseksualcev imenovane Equality Illinois, ki je ravno tako podpirala omenjeni zakon so sporočili, da bodo nove zahteve glede šolskega izobraževanja  osmih razredov osnovne šole imele “pozitiven učinek na samopodobo učencev.” Illinois je po pisanju Breitbarta že peta zvezna država v ZDA, ki je sprejela obvezno izobraževanje o LGBTQ zgodovini v državnih šolah.

Ivan Šokić