fbpx

V Indiji 24-letnico živo zažgali, po tem, ko so jo pred nekaj urami razglasili že za mrtvo

Foto: Printscreen/YouTube

Štiriindvajsetletno Indijko so živo zažgali, le nekaj ur pred tem pa so jo zdravniki razglasili za mrtvo zaradi “usodnega” vnetja pljuč. 

Devesh Chaudhary, 23-letni mož nesrečnice, je po razglašeni smrti truplo svoje žene ob 1.24 uri odpeljal v dve uri uri oddaljeno mesto Aligarh, kjer se nahaja krematorij. Daily Mail poroča, da so jo ob 8. uri začeli žgati, nato pa je eden od zaposlenih, ki je ugotovil, da je ženska še živa, truplo potisnil iz ognja.

Nesrečnica umrla zaradi šoka
Štirindvajsetletnica sicer ni kazala nobenih znakov življenja, posmrtna obdukcija pa je pokazala zoglenele delce v njenem sapniku in pljučih, do česar ne bi prišlo, če med zažiganjem ne bi dihala. Zdravnika sta nato tudi potrdila, da vzrok smrti ni bilo vnetje pljuč, pač pa šok, ki je nastal ob tem, ko je spoznala, da jo bodo živo zažgali.

Višji policijski nadzornik Rajesh Pandey je lokalne medije obvestil o incidentu potem, ko sta zdravnika potrdila, da je bila nesrečnica res zažgana živa. “Delci gredo v sapnik in pljuča, če človek diha. Če je oseba mrtva, ti delci tja nikakor ne morejo priti, zato sta zdravnika prišla do zaključka, da so žensko zažgali še živo.”

Foto: iStock

Stric od matere pokojnice Kailash Singh je policiji dejal, da naj bi pokojno mož in ostalih deset moških seksualno napadlo in jo ubilo. Policija je obtožbe vzela resno in sporočila, da so obtoženi moški izginili iz obzorja. Devesh je obtožbe zanikal in dejal, da mu poskušajo sorodniki podtakniti krivdo za umor, da bi prišli do premoženja.

Po navedbah lokalnih medijev naj bi zdravniki ohranili del kosti za DNK-analizo, ki so ga posredovali policiji, pri tem pa niso navedli, kdaj bodo znani rezultati analize, ki bodo nedvomno potrdili ali zanikali navedbe odgovornih v bolnišnici, ki v svojo obrambo trdijo, da je nesrečnica zagotovo umrla zaradi vnetja pljuč, ob tem pa vztrajajo, da je mož dal kremirati drugo osebo.

N. Ž.