fbpx

V Italiji muslimanski starši prebičali 14-letno deklico, ker naj bi se ta obnašala in oblačila preveč zahodnjaško

Foto: iStock

Milansko sodišče za mladoletne je v sredo odločilo, da maroški družini začasno odvzame 14-letno hčerko, ki je bila žrtev bičanja, ker naj bi se oblačila in obnašala preveč zahodnjaško. Ta bizaren primer še enkrat potrjuje tezo, da se kulturno drugačni migranti pod nobenim pogojem ne nameravajo podrediti evropski kulturi in se vanjo asimilirati. 

Deklica, katere družina je zatrdila, da je hčerko s tem poskušala disciplinirati zaradi “nedopustnega” obnašanja, je bila premeščena v začasno namestitev, ki je namenjena otrokom, ki se znajdejo v tovrstnih situacijah, dekličina mati in oče pa sta se zaradi zlorabe znašla v preiskavi.

Foto: iStock

Ne gre za osamljen primer
Italijanska ANSA poroča, da je italijanski tožilec na milanskem sodišču za mladoletne Ciro Cascone povedal, da omenjena zadeva predstavlja povsem vsakdanjo zgodbo, v kateri se pojavita kulturni konflikt in konflikt med deklico, rojeno v Italiji, ki želi živeti na enak način kot njeni prijatelji, ter njeno tradicionalno družino, ki se pri vzgoji otroka poslužuje fizičnega in moralnega nasilja. Cascone je poudaril, da predstavlja verski faktor samo kulturni aspekt, lokalni župan pa je izpostavil, da tovrstni primer na žalost ne predstavlja zadnjega te vrste.

N. Ž.