V Izraelu aretirali nekdanjega ministra, ki naj bi vohunil za Iran

Gonen Segev (Foto: Twitter)

Nekdanjega ministra v izraelski vladi so varnostne sile Izraela aretirale, ker naj bi vohunil za Iran. Gonen Segev je bil nekoč že zaprt zaradi preprodaje prepovedanih drog.

Izraelski mediji poročajo, da je nekdanjega ministra Gonena Segeva Gvineja izročila Izraelu, in sicer zaradi suma pomoči sovražni državi ter vohunstva proti Izraelu. Nekdanji minister za energetiko naj bi aktivno sodeloval z iransko obveščevalno službo in ji posredoval pomembne informacije, povezane s trgom energentov ter z varnostnimi načrti Izraela, vključno s stavbami, informacijami v zvezi s pomembnimi uradniki in varnostnimi organizacijami.

Izkoriščal je nekdanje veze in poznanstva v izraelski politiki
Segev je bil minister v vladi Yitzhaka Rabina sredi 90. let prejšnjega stoletja, leta 2004 pa so ga prijeli zaradi poskusa tihotapljenja 32 tisoč tablet ekstazija z Nizozemske v Izrael, pri tem pa je skušal izkoristiti diplomatski potni list. Iz zapora so ga izpustili leta 2007, od takrat pa živi v Afriki. Izraelski medij Shin Bet piše, da se je Segev dvakrat sestal z agenti v Iranu, večkrat pa se je z njimi srečeval po hotelih in apartmajih po celem svetu.

Nekdanji izraelski minister je bil kljub dolgoletni odsotnosti iz državne politike še vedno povezan z nekaterimi izraelskimi posamezniki z zvezami v varnostnih ter drugih službah, od koder je dobival pomembne informacije. Ker spada Iran med največje grožnje Izraelu, nekdanjega visokega uradnika čaka visoka zaporna kazen, če mu bodo obtožbe tudi dokazali.

C. Š.

 • KAPIBARA

  Ah luzerji.. mi smo našga, ki je italijanom izdajal osamosvojitev, še nagradili.. mislim da bol njegovga sina, ki ga je pa tudi sral, po švici (mislim, da tu), pa drni se ni nikoli z njim v istem avto vozil,ker je že ob 9. zjutraj, po žganjici zaudarjal..

 • tasilo

  (X) V Izraelu aretirali nekdanjega ministra, ki NAJ BI VOHUNIl za Iran

  (>) V Izraelu aretirali nekdanjega ministra, ki NAJ BI BIL VOHUNIL za Iran

  Dokler gre za nepotrjene, nepreverjene in nedokazane domneve, je obvezna raba preteklega pogojnika (naj bi BIL vohunil)! — Za vsak primer pa že zdaj povem tudi: ne, to ni predpreteklik.

  Očitno so to za slovenske pisune prezahtevne jezikovne in predvsem umske operacije. Ampak kje pa piše, da morajo ravno pisuniti in blebetariti po medijih, če ne znajo jezika. Saj lahko pometajo ceste ali pucajo skrete. Tam njihova raba jezika ne bo nikogar motila. Če pa že pisunijo, bi jim moral za vsako tako oslarijo ali neznanje urednik odtrgati 5€ od plače, pa bi se hitro navadili.

  LP. Hanibal Lector

  • samotoje

   S prvim delom se popolnoma strinjam. Pretekli pogojnik je sicer oblika, ki počasi izginja iz rabe in zato pri neformalnem pisanju nismo zelo natančni.
   Ne vem pa, zakaj po pravilu v drugem delu pisanja padeš v pravičniški bes in se jeziš in togotiš, da se celo moj ekran segreje. Njega dni sem ti bil precej podoben, z rdečim svinčnikom med zobmi sem letal okrog in nihče ni bil varen pred menoj. Potem pa sem v pogovorih s kolegi z univerz po svetu, dopisovanju z njimi in raziskovanju jezikovnih pojavov v različnih indoevropskih jezikih počasi prihajal do zanimivih spoznanj- absolutnega prav ni, vseobsegajočega znanja tudi ne.
   Celo Židje niso več, kar so bili.

 • Olga2345

  Takšni izdajalci so tudi skorumpirani levičarji, s Kucanom, Fajonko in Vajglom na čelu!

 • xtc

  Samo štrik ali raketa v r****** je dovolj dobra zadeva zaizdajalce.

 • stajerc5

  Ja, taksni so pac punce in fanteki pri Mosadu. Zakaj bi padel iz lestve, imel nesreco z avtom in ostale finte? Najprej mu bodo izmerili dolzino nohtov- v drugi sobi kot je sam…, potem mu bodo dali moda(ne H&M ali Zara) na vago- tudi v drugi sobi, vmes bo pa pel lepse kot vsak slavcek, ki ste ga kdaj slisali…
  Ce uspe Jansi sestaviti Vlado, mora vprasati Mosad, ce jemljejo tudi “paciente” iz tujine.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!