fbpx

V javnost pricurljalo poslovilno pismo bruseljskega terorista. Poglejte, kaj je napisal.

Islamski radikalci, ki so marca letos izvedli teroristični napad na bruseljskem letališču (Foto: Twitter).

Preiskovalci marčevskih bombnih napadov v Bruslju so razkrili vsebino poslovilnih besed, ki jih je zapisal preživeli islamski skrajnež. Njegov računalnik, na katerem je bilo shranjeno pismo, so našli v smeteh.   

Zapis so našli na računalniku, ki je pripadal Mohamedu Abriniju – napadalcu, ki so ga kamere ujele na bruseljskem letališču Zaventem s klobukom na glavi in je edini od napadalcev preživel napad, saj se ni upal razstreliti. Ko so ga policisti prijeli, jim je sicer dejal, da ne bi poškodoval niti muhe.

Njegovo poslovilno pismo priča o tem, da je odobraval krvave novembrske teroristične napade v Parizu, v katerih je želel umreti kot mučenik, poroča BBC.

Računalnik našli v smeteh
Abrinijev računalnik so dan po napadih v Bruslju našli v smetnjaku v ulici Max Roos, oblasti pa so potrdile, da so na njem našli njegove poslovilne besede pred smrtjo. Razlogi, zakaj je prišlo do javne seznanitve z vsebino sporočila, ki odklepa vrata resnice o terorističnih napadih, šele sedaj, sicer ni znano.

Vidimo se v raju
Mohamed Abrini je v zadnji zapisani izjavi razložil, da je bila bratova smrt v samomorilskem napadu v Siriji julija 2014 povod, da se je pridružil džihadistični skupini Islamska država. Samomorilske napadalce iz Pariza je označil za heroje, svojo mamo pa je prosil odpuščanja in se veselil njihovega skupnega snidenja v raju skupaj z bratom.

Na vesti ima mnogo ljudi
Terorista Abrinija so prijeli 8. aprila v bruseljski četrti Anderlecht, več kot dva tedna po napadih na letališče in podzemno železnico v Bruslju, kjer je umrlo 32 ljudi. Prav tako ga povezujejo z napadi v Parizu, kjer je umrlo preko 130 žrtev, saj so ga varnostne kamere dva dni pred tem ujele na nekem postajališču skupaj s teroristom Salahom Abdeslamom, prav tako pa so njegove DNK-vzorce in prstne odtise našli v avtomobilu, ki so ga teroristi uporabljali na dan napadov.

M. P.