fbpx

V Kaliforniji zasegli več kot 250 kilogramov mamil skritih v kvarcu!

Zasežena mamila. (Foto: U.S Customs and Borders)

Ameriški uradniki Carinske in mejne zaščite (CBP) so prekinili še eno donosno verigo tihotapljenja mamil po Kaliforniji. Zasegli 254 kilogramov težko pošiljko kokaina in metafetamina v majhnih zavojčkih. Zviti tihotapci pa so hoteli ameriške oblasti prelisičiti tako, da so v tovornjaku sporno pošiljko enostavno zacementirali. Pošiljka mamil je bila skrita v 229 paketih mamil.

Uradniki CBP so na mejnem prehodu Tecate opazili vozilo z vlečno prikolico, ko je hotelo vstopiti na ozemlje ZDA. Med začetnim pregledom so ameriški uradniki ter policisti opazili neskladja in voznika napotili na območje sekundarnega pregleda. V temeljitem pregledu so ugotovili, da bi lahko omenjeni voznik skrival mamila v velikih kremenčevih kamninah. Na koncu so policisti razbili balvane ter našli 254 kilogramov težko pošiljko kokaina in metafemina.

Tako so našli 152 kilogramov metamfetamina in 101 kilogramov kokaina. Vrednost pošiljke bi naj bila vredna skoraj štiri milijone dolarjev. “Težko je verjeti, vendar to ni prvič, da so morali uradniki CBP v Kaliforniji dejansko razbiti kamenje ali druge predmete, da bi zasegli mamila, ki so jih skrile organizacijte za trgovino z mamili,” je dejal  višji uslužbenec CBP Jose Haro.

Naši policisti so usposobljeni, da opazijo neskladja in ustavijo tihotapce in preprečijo, da bi pošiljke tovrstnih drog prišle v naše skupnosti.” V prvih 11 mesecih letošnjega leta so uradniki CBP v vstopnih točkah po državi zasegli več kot 8.618 kilogramov metamfetamina in 6.350 kilogramov kokaina, je poročal Breitbart.

Veliki zasegi mamil v Kaliforniji dajo vedeti, da je najbogatejša zvezna država v ZDA raj za tihotapce iz Mehike in Južne Amerike. Tudi politika v Kaliforniji glede mamil je zelo progresivna, kar povzroča še dodatne preglavice zveznim organom pregona. Kot je bilo že večkrat povedano, je administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa med najbolj uspešnimi administracijami v boju proti drogam v zadnjih tridesetih letih.

Luka Perš