fbpx

V Kölnu so se namesto posiljevalcev najprej lotili tatov

Foto: epa

Po silvestrskih napadih v Kölnu je danes sledila prva aretacija. Nemški policisti so 26-letnega prosilca za azil iz Nigerije obtožili kraje, ne pa spolnega napada. Po številnih prijavah posilstev, nasilja, spolnih zlorab in kraje osebnih predmetov je to prva aretacija v tem primeru.

V zvezi s silvestrskimi spolnimi napadi se je nemška policija najprej lotila tatov, ne pa posiljevalcev. Danes je bil aretiran 26-letni prosilec za azil iz Nigerije. Gre za prvo aretacijo v tem primeru, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povzema STA. Policija zaradi kraje osebnih predmetov, kot so na primer mobilni telefoni, preiskuje 21 ljudi, med katerimi je 8 tudi pridržanih.

Nigerijec, ki je obtožen kraje, je bil v skupini moških večinoma s severa Afrike, ki so na silvestrovo spolno napadli in okradli ženske pri železniški postaji v Kölnu. Podobni napadi so se zgodili tudi v Hamburgu in Stuttgartu.

Aretirani nastanjen v bližnjem begunskem centru
Osumljeni Nigerijec je bila aretiran skupaj z 22-letnim Alžircem, ki je prav tako obtožen kraje, ne pa tudi spolnega napada, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oba živita v begunskem centru v Kerpnu, ki je približno 30 kilometrov oddaljen od Kölna.

Spomnimo: Okoli 1000 moških, ki naj bi bili po navedbah prič in napadenih žensk arabskega in severnoafriškega videza, se je na silvestrovo v Kölnu razporedilo v manjše skupine, ki so nato obkolile ženske, jim grozile, jih otipavale in tudi oropale. Policija je doslej prejela več kot 650 prijav kaznivih dejanj, med katerimi je bilo več kot 330 prijav povezanih s spolnimi napadi.

A. D., STA