fbpx

V Londonu je 22 posilstev na teden, ki jih zagrešijo ilegalni priseljenci kot taksisti na črno

foto EPA

V porastu so spolni zločini, ki jih zagrešijo ilegalni priseljenci in prosilci za azil – migranti. Zaradi povečanega števila kazenskih ovadb, gre za novi val spolnih deliktov, ki vključujejo “plenilsko posiljevanje” žensk v londonskih taksijih. Taksisti, ki vozijo “na črno” so večinoma migranti. Britansko sodstvo je celo izdalo opozorilo da “ženske v taksiju ne smejo pričakovati varnosti”. 

Zanesljive statistične podatke o številu posilstev je težko pridobiti. Britanski raziskovalni novinarji, ki se sklicujejo na svobodo obveščanja, zahtevajo natančne podatke povezanih s taksi-posilstvi, vendar odgovora ne dobijo ali jih uradni organi celo zanikajo. Vendar žrtve plenilskega posilstva ne molčijo več, kar dokazuje vedno večje število kazenskih ovadb.

Tri posilstva na dan, 22 na teden 

foto EPA

foto EPA

Edini pravi odgovor na novinarske pritiske je poročilo službe londonske policije, ki ocenjuje, da je bilo v Londonu 1.125 spolnih napadov, vključno s “plenilskimi” posilstvi taksistov, kar je v tedenskem povprečju 22 spolnih napadov samo v angleški prestolnici.  Glede na poročilo ministrstva za notranje zadeve, objavljeno marca 2013, samo deset odstotkov žrtev prijavi storilca in poda kazensko ovadbo. Ampak kot pravijo angleški mediji, je dejansko število posilstev v Veliki Britaniji veliko večje kot so mnoge institucije pripravljene priznati. Objava dejstev pa lahko sproži nepričakovan odziv javnosti in registriranih taksistov, ki vsako leto s stavko opozorijo oblasti na vedno večje število taksijev, ki vozijo na črno. Črna kronika “plenilskih posilstev” pa je za uradne voznike taksijev še dodaten povod za delo pristojnih inšpekcij. In kot pravijo: taksisti so srce mesta – vedo kaj se v mestu dogaja – tudi o posilstvih.

Mediji molčijo – v večini so “plenilski posiljevalci” prosilci za azil
Razen nekaj odmevnih primerov posilstev, so “plenilska” posilstva taksistov-muslimanov s strani velikih medijskih hiš popolnoma prezrta in o njih redko poročajo. Izmed mnogih izgovorov za cenzuro pa večinoma navajajo “politično korektnost zaradi žaljenja islamske veroizpovedi”, pa čeprav so obtoženi muslimani že bili pravnomočno obsojeni ter že prestajajo kazen, ali pa jih bodo oblasti  po prestajanju zaporne kazni deportirale tja od koder so prišli. Ne glede na njihov status, v večini “plenilskih posiljevalcev” gre za prosilce za azil. Tudi take, ki so jim status azilanta že nekajkrat zavrnili in so dejansko ilegalni priseljenci brez urejenega statusa.

Kaj vse se skriva za politično korektnostjo?
Očitno si “politično nekorektni” spolni delikt ne zasluži nosilne teme med dnevnimi novicami. Toda raziskovanje “plenilskih” posilstev je zakopano globoko med lokalnimi novicami, kjer ni mogoče prikriti dogodka za katerega so domačini vedeli že pred objavo v lokalnem časopisu. In objave le-teh se skoraj že vsak dan pojavljajo v vseh delih Anglije, Walesa in Škotske. Z imeni in priimki in s priloženo fotografijo posiljevalca.  Redko pa se pojavljajo imena žrtev in prav je tako.

Med posiljevalci večina muslimanov in azilantov

Facebook London Metropolitan Police Services

Facebook London Metropolitan Police Service

Navajamo le nekaj primerov obtoženih plenilskih posiljevalcev – z imenom in priimkom, ki se nahajajo v zaporu. Edini, ki je imel večjo medijsko pozornost je Mohamed Hacene-Chaouch, 49, obsojen na sedem let zapora zaradi posilstva 24-letnice, ki se je vsedla v njegov taksi na črno. Hacene-Chaouch je Alžirec, poročen, oče petih otrok.

Manchester, Elhadi Sakhri, 42, obsojen na sedem let in deset mesecev zaradi posilstva dveh 19-letnikov. Sakhri je imel kot azilant dovoljenje za bivanje v Veliki Britaniji. Iz Alžirije je pobegnil zaradi biseksualnosti. Prvega mladeniča je posilil na zadnjem sedežu, drugega pa je odpeljal v stransko ulico, ga potegnil iz avta in mu storil silo.

V Leedsu je bil Mohammed Shanini, 28, obsojen na sedem let zapora zaradi posilstva 20-letnega potnika, ki je na poti domov zaspal v njegovem taksiju. Porota sodišča v Crown Court Nottinghamu je od tožilca slišala, da je Shanin izklopil GPS, ki spremlja gibanje njegovega vozila, kar kaže, da je imel zlovešč motiv že od začetka vožnje. Ko se je mladenič prebudil je bilo vozilo parkirano na zakotni ulici in na neznanem kraju. Shanini se je vsedel na zadnje sedeže taksija  in ga po posilstvu odvrgel v bližini doma. Sodnik je odredil, da morajo Shanina po prestani kazni deportirati nazaj v Bangladeš.

V Billinghamu je bil Khalile Maqsood, 31, obsojen na osem let in pol zapora zaradi ugrabitve in posililstva 20-letne ženske, ki ji je Maqsood, poročen, oče štirih otrok, ponudil “cenejšo” vožnjo. Odpeljal jo je v zapuščeno garažno hišo in ugasnil vozilo in jo nekaj ur posiljeval. V zagovoru pred poroto je dejal: “Tudi jaz sem ob koncu delovnika samo človek. Ona je pristopila k meni. Naredil sem napako ker sem podlegel skušnjavi. Vodila me je in dobila tisto kar je hotela”. Sodnik Rodney Jameson je dejal Maqsoodu da mu, ker ni pokazal obžalovanja ali vsaj malo kesanja do žrtve in do dejanja ki ga je storil, “podaljša” kazen za leto in pol.

Na Škotsko pa je iz Londona kot ilegalni priseljenec pobegnil Ibrahim Selman, potem ko je bil osumljen večih posilstev v angleški prestolnici. Ko je žrtev zaradi posledic posilstva umrla je Selman iz Edinburga pobegnil v Sudan.

V Claphamu, južnem Londonu, je bil Atiq Rehman, 20, nezakoniti priseljenec iz Pakistana, dvakrat zavrnjen kot prosilec za azil. Medtem ko je žrtev 45 minut posiljeval ji je govoril “Koliko otrok želiš imeti?”

Več kot 11.000 muslimanov v zaporih – večina zaradi spolnih deliktov

foto EPA

foto EPA

Poročilo London Metropolitan Police pravi, da je v Angliji in Walesu število zapornikov islamske veroizpovedi poskočilo na 11.248 v letu 2012 v primerjavi s 3.681 zapornikI v letu 1997. Torej je število muslimanov v britanskih zaporih poskočilo za več kot 200 odstotkov v zadnjih 15 letih.

Stopnja rasti muslimanskih zapornikov v britanskih zaporih je osemkrat hitrejša kot pri celotni populaciji v zaporih, kar kaže na povečanje kaznivih dejanj pri muslimanih. V večini gre za spolne delikvente, čas pa bo pokazal, da bo večina “tovrstnih” zapornikov ponovno dobila status zaporniškega “povratnika”. Statistike kažejo, da obstaja velika možnost, da bodo ponovno zagrešili enako ali še težje kaznivo dejanje.

Porast števila muslimanskih zapornikov pa dodatno primore tudi k dejstvu, da britanski zapori postajajo žarišča za islamsko radikalizacijo. In tudi to je, ne samo britanski, ampak evropski problem.

Sofija P. Simič