fbpx

V Londonu odpustili preiskovalca goljufij, ker je bil belec: S svojim delom je razkril goljufije in prirejanje volitev s strani Azijcev!

Lutfur Rahman (Foto: Twitter)

Londonski svet je odpustil preiskovalca goljufij, ki je med drugim preiskoval domnevno kupovanje glasov s strani nekdanjega župana predela Tower Hamlets, ki ima enega najvišjih deležev muslimanskega prebivalstva v državi. Omenjeni preiskovalec zdaj trdi, da je bil odpuščen na podlagi svoje bele rase, že med delom pa se je s strani številnih nevarnih ljudi bangladeškega porekla, ki jih je preiskoval, soočal z obtožbami, da je rasist.

55-letni preiskovalec goljufij Mark Edmunds iz Londona trdi, da ga je mestni svet londonskega predela Tower Hamlets odpustil, ker je bele rase, pri svojem delu pa je preiskoval goljufije s strani Azijcev in muslimanov. Kot poroča Daily Mail, zdaj s tožbo zahteva 529 tisoč britanskih funtov, ker je bil s strani predela Tower Hamlets diskriminiran na podlagi spola in rase. Edmunds se je pri omenjenem svetu zaposlil leta 2010 in je uspešno sodeloval pri pripravi na olimpijske igre, preden se je podal v preiskovanje goljufij.

Tower Hamlets ima enega najvišjih deležev muslimanov v državi
Pri tem velja poudariti, da ima Tower Hamlets enega najvišjih deležev muslimanskega prebivalstva, izmed svetnikov pa je kar 42 laburistov, 2 sta konservativca in eden je liberalni demokrat. Prav v Tower Hamletsu je bil izvoljen tudi prvi britanski muslimanski župan. Oktobra 2010 je namreč na volitvah zmagal Lutfur Rahman, ki pa je bil po volitvah 2014 umaknjen zaradi prirejanja volitev. Lansko leto je sicer policija javila, da ni zbrala dovolj dokazov, da bi kogarkoli obtožila v primeru te 1,7-milijonske preiskave. V okviru tega se je Edmunds ukvarjal s sumom, da je Rahman kupoval glasove mladih volivcev na način, da jim je velikodušno podeljeval subvencije.

Lutfur Rahman (Foto: Twitter)

Edmunds se je med svojim delom soočal z grožnjami številnih nevarnih ljudi
Kot še poroča Daily Mail, je Edmunds na delovnem mestu zaslužil 63 tisoč britanskih funtov letno, pri svojem delu pa je preiskoval uslužbence, ki so bili pretežno bangladeškega porekla: “Grožnje in ustrahovanja so bila zelo resnična in resna glede na zgodovino nekaterih, ki sem jih preiskoval (npr. tolpaši in preprodajalci drog). Prav tako sem bil med preiskovanjem redno obtoževan, da sem rasist in tiran, medtem ko je bilo vse, kar sem počel, to, da sem opravljal svoje delo, samo zato, da bi me ustrahovali in tako spodkopali preiskavo.” Tiskovni predstavnik sveta Tower Hamletsa je za medije povedal: “Ostro zavračamo različico dogajanja, kot jo predstavlja g. Edmunds. Nismo ga več potrebovali po transparentnem procesu, s katerim smo prestrukturirali celoten proces.” Proces pred delovnim sodiščem se tako še nadaljuje.

Rok Krajnc