fbpx

V napadu z nožem poškodovani štirje policisti!

Slika je simbolična (Foto: STA)

Nasilju na zahodnoevropskih ulicah očitno ni videti konca. Tokrat so bili na londonskih ulicah poškodovani štirje policisti, po napadu so pridržali dva 19-letnika.

Pri napadu, ki se je zgodil v soboto pozno zvečer na Liverpool Road v londonskem predelu Islington, sta bila dva policista napadena z nožem in sta utrpela resne poškodbe, prav tako pa sta bili poškodovani dve policistki, od katerih je ena utrpela poškodbe glave, druga pa ima po napadu poškodovano zapestje. Policisti so bili na kraj dogodka napoteni potem, ko so prejeli obvestilo o pretepu na stanovanjskem naslovu.

Po napadu policija pridržala dva 19-letnika
Scotland Yard je sporočil, da je bila ena oseba v stanovanju oborožena z velikim nožem, po napadu sta bila pridržana tudi dva 19-letnika. Voice of Europe poroča, da je od teh en osumljen poskusa umora, drugi pa fizičnega napada. Policisti po napadu kljub hudim poškodbam sicer niso v življenjski nevarnosti, zaskrbljujoče pa je, da se v Londonu takšni napadi vrstijo eden za drugim. Oblasti kljub temu do zdaj še niso prišle na dan z načrtom, kako ustaviti val nasilja.

J. Ž.