V Nemčiji 11-letni fant prisostvoval maminem umoru petih bratov in sester

Umor v kraju Solingen (Foto: epa)

V Nemčiji je 11-letni fant prisostvoval tragediji, v kateri je njegova mama s strupom umorila njegovih pet bratov in sester, nato pa si s skokom pod vlak skušala vzeti življenje. 11-letnik je nadaljeval pot z vlakom do svoje babice v Mönchengladbach in ni jasno, ali je prisostvoval tudi maminemu poskusu samomora. Mati je preživela in je trenutno v bolnišnični oskrbi, nezmožna pogovora s policijo.

27 letna Christiane K. iz Solingena naj bi umorila svojih pet otrok s pomočjo strupa, nato pa z najstarejšim odšla na postajo v Düsseldorf, kjer je sina napotila k babici v Mönchengladbach, sama pa si je skušala vzeti življenje s skokom na tračnice, a je preživela. Ni jasno ali je sin še prisostvoval njenemu poskusu samomora. Novico o tem, da je v stanovanju v Solingenu najbrž pet mrtvih otrok, je policiji sporočila babica.

Na kraju dogodka so reševalci še skušali reševati življenja otrok, a so bili prepozni. Zdaj policija predvsem preiskuje v smeri iskanja toksinov v krvi otrok, ker so glede njihove smrti dobili takšne namige. Reševalci, ki so prispeli na kraj dogodka so, po poročanju Daily Maila, doživeli globoko travmo tako zaradi prizora z otroki kakor zaradi stanja stanovanja.

Umor pretresa celotno skupnost
Po nekaterih namigih naj bi se tragedija nakazovala že nekaj časa, možno pa je, da je epidemija stanje na nek način zakrila. Že leta 2014 naj bi osumljena potožila svojim stikom na družbenih omrežjih, da je “naveličana življenja“, težave pa naj bi se še stopnjevale, ko ji je pogorelo stanovanje. Policisti so v povezavi s tem dogodkom že vstopili v stik tudi z očetom otrok. Župan Solingena je že izrazil globoko pretresenost zaradi grozovitega dogodka in sočutje vsem prizadetim.

Foto: epa

Aleš Ernecl