V Nemčiji bodo po zaostreni zakonodaji pridržali džihadiste, ki ogrožajo varnost

Fotografija je simbolična Foto: STA

Nemčiji je dovolj terorističnih napadov. Protiteroristična zakonodaja predvideva, da bodo lahko za 18 mesecev priprli džihadiste, ki bodo predstavljali grožnjo za javno varnost. Po priporu jih bodo vrnili v njihovo domovino.

Ukrepi vključujejo tudi uvedbo elektronskih naprav, s katerimi naj bi izboljšali nadzor nad domnevnimi teroristi, ki prebivajo v Nemčiji. O predlogu bo nemški pravodsodni minister Heiko Mass razpravljal z nemškim notranjim ministrom Thomasom de Maizierom, ki je že pred tem predstavil vladne načrte za prenovo varnostnega aparata države.

Srečanje bo namenjeno pogovoru o nadaljnjih ukrepih po terorističnem napadu na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je decembra lani umrlo 12 ljudi, okoli 50 je bilo ranjenih. Domnevni napadalec, 24-letni Tunizijec Anis Amri, ki je bil povezan s skrajno skupino Islamska država, bi moral biti deportiran v domovino. Amrija, ki je imel 14 različnih identitet, so nadzorovale tudi zvezne varnostne oblasti, a so nadzor opustile.

Po načrtu protiteroristične zakonodaje bodo lahko  v Nemčiji za 18 mesecev priprli džihadiste, ki bodo predstavljali grožnjo za javno varnost. Po priporu naj bi sledila vrnitev v njihovo domovino.

B. J., STA

 • Unikatna

  Še dobro bo poskrbljeno za njih v priporu!

  Kaj temu namestniku Merklove ni jasno, da njihovih gostov nihče noče? Grozi državam, ki nočejo sprejeti tistih oseb, ki jim je Nemčija zavrnila prošnjo za azil! Deportirajte jih nazaj v domovine in jih ne vsiljujte ostalim državam!

  • samsara

   Kolikor sem razumel to novico, ki sem jo ujel po radiju, so posvarili, da bodo ukinili njihovo razvojno podporo tistim državam, iz katerih invazivni migranti izvirajo/prihajajo, pa jih le te vseeno nočejo nazaj, ko jih Nemčija zavrne. Npr. dežele Magreba…

 • samsara

  Pa to je vendar nezaslišano!
  Kako si vendar upajo ravnati s povabljenimi gosti Angele Merkel?! Najvplivnejše ženske na svetu!
  Aktivistke in aktivisti nevladnih organizacij, združite se, protestirajte, organizirajte državljanske nepokorščine.

 • bojan

  v prvi krematorij žive pometat ne pa v zapor

 • Danda

  Ja kaj bo pa frau Merkel rekla:):) Tako se ne postopa z njenimi prijatelji!!!

  • totex39

   Ni problema, lahko se pridruži svojim prijateljem !

   • samsara

    Skupaj v dobrem in slabem ;-)

 • Kat Wilson

  Nemci so pičke. Torej jih bodo dali na toplo in jih futrali 18 mesecev potem pa jih bodo poslali nazaj v domovino, kjer bodo tile teroristi klali dalje. Džihadisti rabijo sam šus v glavo, nobenega pripora. Že sum je dovolj. Sam tako se izkorenini govno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!