V Nemčiji džihadistične ženske radikalizirajo naslednjo generacijo muslimanske mladine

Foto: epa

Nemška obveščevalna služba je opozorila na vse več ekstremističnih islamskih žensk, ki prevzemajo salafistično sceno, saj njihovi možje zapuščajo domove ali pa so v zaporu, one pa prevzamejo v svoje roke radikalizacijo naslednje generacije mladih džihadistov.

Agencija za varstvo ustave v Severnem Porenju – Vestfaliji trdi, da ženske vse pogosteje podlegajo ekstremnemu islamizmu. Vodja regionalne podružnice omenjene agencije Burkhard Freier je dejal, da so ženske postale zelo pomembne v tej verigi in da imajo pod nadzorom vsaj 40 radikaliziranih žensk z njihovega področja. “Moški so spoznali, da se ženske lahko veliko bolje povezujejo, zato so zmožne mnogo bolje povezovati skupaj to sceno in jo ohranjati pri življenju,” je prepričan.

Po njegovem mnenju obstaja resnična nevarnost, da ženske ustvarijo slafistične skupnosti, v katerih matere spodbujajo ekstremizem in svoje otroke vzgajajo kot mlade džihadiste v vzporedni družbi. “To dela salafizem družinski, začenja se ustvarjati nekaj, kar je veliko težje likvidirati, in sicer salafistično družbo.” Razkril je še: “Vsak džihadistični teroristi, ki smo ga v zadnjih letih srečali v Evropi, je prišel s salafistične scene.”

Vse več mladih salafistov fantazira o nasilju
“Vse več mladih salafistov fantazira o nasilju,” je dejal Freier. Izkazalo se je, da je vedno več žensk – in to mladih – vključenih v salafistične ekstremne skupine, kot je zagovornica švicarske Burque Nora Illi, ki je bila pred kratkim aretirana na Dunaju, medtem ko je protestirala proti avstrijski prepovedi burke. Še en podoben primer je nemška muslimanska najstnica Linda Wenzel, ki je odšla na Bližnji vzhod in se pridružila Islamski državi. Zdaj pa se 16-letnica sooča s smrtno kaznijo, potem ko so jo ujele sile, ki so osvobodile ozemlje izpod terorističnega nadzora.

M. S.

 

 • RATATA

  Oni trenirajo, naši pa ne!
  Kako bomo pa tekmovali?

 • hle

  Vse te ženske imajo zanesljivo eno skupno točko nobena od njih ne hodi v službo in so posledično na grbi davkoplačevalcev zato imajo tudi preveč časa pri nas na Gorenjskem pravijo če ma baba preveč cajta ji hodjo neumnost po glav

 • Sadako

  Moja napoved prihodnosti:
  1. Svet spozna, da je imel RATKO prav.
  2. Evropa postane islamska.
  3. Ljudje živijo v strahu.
  4. V ZDA se znajde smodržec rojen iz Kubanske služkinje. Samodržec je sin gospodarja luksuzne palače in postane gospodar očetove palače, kasneje postane senator, še kasneje pa predsednik ZDA in potem napade in uniči muslimansko Evropo.

  • Asterix in Obelix

   Poglej še za Milka Noviča in za mojo plačo.

   • Sadako

    Plača se bo zviša za nekaj evrov. Milko Novič bo izpuščen, ker bo najvišje sodišče reklo, da ni zadosti dokazov.

 • Boris_j

  Za širjenje obzorij predlagam Sat3 jev kratki prispevek Ženske v Savdski Arabiji, najdete ga na Youtubeu. Še celo v tej fundamentalistični zaveznici Zahoda, se status žensk počasi spreminja na bolje. Obstajajo sveže urednice pomembnih medijev, ki orjejo ledino, obstaja vse več trgovin s seksi perilom, miselnost žensk se počasi sama od sebe spreminja. Zelo zanimiv prispevek.

  Kaj the fuck je pa to “Agencija za varstvo ustave v Severnem porenju”, kakšna vzporedno resničnostna organizacija je pa to? Raje ostanite pri Breitbartu, so vsaj preverjena znamka lažnih novic.

  • Asterix in Obelix

   A odvzem Kosova krščanski Srbiji s križem na zastavi je tudi lažna novica?

   • xtc

    Glej tepček nehaj ponavljati izrabljeno laž Srbov-Kosovo ni bilo nikomur odvzeto-preprosto prodali so ga in nehaj z lažnim zavajanjem.

   • Sadako

    Tisti članek je še najboljše kar premore Mladina.
    Zakaj omenjaš Kosovo na Carigrad in katedralo svete Sofije pa pozabljaš?

   • Boris_j

    Obama je na Koran prisegel, da bo uničil krščanstvo? Je to reku Alex Jones? No več kot hudo se je zmotil.

  • rubec

   In ti se strinjaš z obstojem trgovin s seksi perilom? Si ti normalen?

 • xtc

  Dejtvo je ,da je treba vsakogar ,ki zagovarja islamizem izgnati iz EU ne glede ali je tu rojen ali prišlek.
  Nadaje levi ostareli talibani v Sloveniji počno precej podobno radikalitirajo mlado generacijo mladih levih ultra talibanov in to kar legalno preko šolstva skratka isti problem na drug način.

 • Pezde

  “…zato so zmožne mnogo bolje povezovati skupaj to sceno in jo ohranjati pri življenju…”

  Ta scena spada na zaprt oddelek norišnice.

 • garfi

  dolfe bo imel še veliko dela
  islamisti in lewaki nas uničujejo predvsem z rodnostjo

  • stajerc5

   Levaki so se za kavs preleni, da bi kaj prispevali k rodnosti. Zato imajo yugovice, od Triglava do Vardara!

   • garfi

    se tudi oni množijo brez skrbi in to s pomočjo ukradenih milijard

 • stajerc5

  Vedno se spuscate v Ausland! Doma poglejte, kako stare skatle ala Makarovic, sedijo na jajcih, da se rdece izvalijo! Ona je samo primer za rdeci kurnik…
  Kdaj bomo dobili mi, “naso” rdeco radikalizacijo pod kontrolo? Hmm, mogoce takrat, ko bomo imeli vec privatnih sol, od vrteca pa do diplome, mislim!??

 • Boris_j

  Flancarije o islamizaciji Evrope so v glavnem neumnost, nekaj več terorizma v zadnjih leti je, to je res, pa še ta bo zdaj v upadu zaradi poraza ISISa, hvala Kurdski, Sirski in Iraški vojski. Da nas bodo vse “zavzeli muslimani” je pa paranoidno.

  Ideja je že v osnovi neumna, kajti nihče te ne more zavzeti, če tega nočeš, drugo kot drugo večina mladih generacij je versko zelo brezbrižna, tudi muslimani, ekstremizem med njimi je marginalen pojav z disproporcinalno medijsko pokritostjo. Kot tretje, ni nobenega zares enotnega Islama, kot vidimo v njihovih medsebojnih spopadih, če so in nazadnje, množice muslimanov sploh ne delujejo usklajeno, to je hud privid.

  Prestrašenci pač vidijo milijone muslimanov kot povsem enoten blok, strah to možganom naredi, ustvarja zelo preprosto realnost. Malo zajemite sapo in preberite kako fajn knjigo, ne le tega portala.

  • šmentanamuha

   imaš prav, zaenkrat pri nas doma prevladujejo rdeči levičarski ekstremisti. Nasvet, ki si ga dal nam, pa velja tudi zate, poslušaj in beri še kaj drugega kot RTV Slo, Mladino, Delo, Dnevnik in MMC, da ne boš živel v utvari, da si dobro informiran. Problem talevih rdečkarjev je kratka pamet.

   • Boris_j

    Kaj in kje pa so ti rdeči levičarski ekstremisti, ki menda celo prevladujejo? To me ful zanima, ker malo slabo vidim, jaz jih odkritno rečeno, ne vidim.

    • xtc

     Samega sebe težko vidiš.

     • Boris_j

      Ekstazi, vi kot paranoiki iz Hladne vojne govorite o rdečkarjih kot o množičnem pojavu, ne le o meni. Zato še enkrat, kje to vidite?

     • šmentanamuha

      xtc ti je lepo odgovoril, ti pa misliš zdaj do onemoglosti lajati nazaj, ne glede na to, kakšen odgovor boš dobil. Zastrašujoče je, kako množično je socializem množično sploščil možgane ljudem in kako malo jih spregleda. Že tvoj način pove, da s tabi ni nič boljše. Pred kratkim smo imeli pravniški puč v parlamentu zaradi nekega ilegalnega brivca, ki je prijadral od nekod, zaradi katerega so najvišji politiki v državi pohodili ustavo, zakone in odločitve sodišč, naših in evropskih in ti zdaj sprašuješ, kje se to vidi.To je samo ena sveža epizoda. Ne vem, kako se slepemu to pojasni.

     • Boris_j

      Kaj ima pa vse to veze z “rdečkarji” bebo? Cerar je neoliberalni sredinec, ne pa levičar by the way.

     • šmentanamuha

      Najbolj brihten pa nisi. Kot sem napisala, problem rdečkarjev je kratka pamet, še posebej ovac nižjega ranga.

     • Franjo

      tile slo klerofašisti ne vidijo druzga kot janšo in svečo. zastonj sprašuješ

  • Franjo

   putinu se raje zahvali

 • šmentanamuha

  Švabosi, jebite se, tako kot vaša Mutti Angela, ki je niste v stanju odstranit. Tako kot Švede, bo tudi vas še bolela glava. Slovanski (Slovenski) narodi pa se moramo povezati med sabo, ker bomo le tako lahko kos muslimanski invaziji in islamizaciji. To ni naša prihodnost. Pravico imamo varovati svoje ozemlje, vero in kulturo. Multikulti beznica je za ljudi, ki so se odrekli svoji prihodnosti, to je razgradnja Narodov, ki so se oblikovali skozi tisočletja in njihov konec.

  To piše že v starodavnih Slovensko-Arijskih Vedah (Slawenish-Arishen Weden).
  Beseda Modrosti Volkhva Velimudr Wort der Weisheit des Wolchwen Welimudr). Knjiga življenja. (2.del):

  “Poslušajte moje besede, otroci Velike rase in nasledniki Nebeškega Rodu. Zapomnite si jih in jih prenesite dalje svojim naslednikom. Prihodnost za vse izvašega Rodu prihaja iz Zgodovine vašega Roda, ker vi ustvarjate vaš jutri z Ljubeznijo, ki živi v vaših srcih. V kolikor v Preteklosti ni bilo Ljubezni v vašem Srcu in v vašem Rodu, potem je vaša sedanjost nesmiselna. In vse, kar ustvarjate za vas in vaše naslednike, se bo spremenilo v pepel. Zapomnite si: če je Ljubezen v vašem srcu, bo vaš rod živel naprej.”

  Mnoga znanja so izgubljena ali skrita, ker so ljudje brez njih šibkejši in bolj poslušni – šahovske figure.

 • Olga_10

  Terorizem je treba izkoreniniti in teroriste najostreje kaznovati! Tudi tiste, ki teroriste financirajo in novačijo!

 • Hun

  Janseva vlada je pod kleceplazenjem ZDA demokratov priznala Kosovo gnezdo radikalnih islamistov…

 • Razocarana

  In namesto da bi radikalizatorjem vzeli državljanstvo, če ga imajo, in jih izgnali, jih puščajo na prostosti, da perejo glavo mladini, ki se konča z umori nedolžnih civilistov. Potem pa ti isti, ki dopuščajo da se to dogaja, preko medijev jokcajo, prižigajo sveče in svarijo pred ksenofobijo in racizmom.

 • Boris_j

  Dobro si preberite prispevek, temelji na fantazijah neke obskurne nemške organizacije, ki pripisuje fantazije drugim. Poleg tega se z radikalizacijo ukvarjajo veliko bolj informirane varnostne službe, ni minimalne potrebe, da se v to vmešava divja (ne)civilna družba, ker jim dela le sranje in širi dezinformacije, s tem pa veča delo in stroške. Ali pa še kaj hujšega.

  Nova24tv so tudi ekstremisti, ki perejo glave. Letos se bodo srečali s pravnim konceptom sovražnega govora in odkrili, da se v povojni Evropi z jezikom opletati kar vsepovprek pa tudi ne da. Vemo iz preteklosti kam to vodi.

  • šmentanamuha

   Aaaaa, communisem is back. (prosto po Terminatorju) in rdeča uš se že veseli.

 • matjazr7

  Mislim, da jih tudi pri nas najdete, tako da ni treba čez mejo gledat. Malo greš po Ljubljani in vidiš vedno več “nindž”, ki so zamaskirane tudi zaradi tega, ker jih za reklamiranje islama plačujejo humanitarna društva z izvorom denarja iz Katarja. In ko pogledaš kdo je uradno na vrhu teh “humanitarnih” organizacij, najdeš spet ženske. V glavnem, jaz teh žensk ne bi podcenjeval …

 • Franjo

  polovit, zapret v kontejner in poslat tja, kamor spadajo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!