fbpx

V Nemčiji izvedli policijske akcije v mošeji in na domovih radikalnih salafistov

Foto. iStock

Prepoved delovanja islamistične skupine v Hildesheimu je policijo spodbudilo v več hitrih policijskih akcij na domovih vodilnih članov in v mošeji, v kateri se je zadrževal tudi Anis Amri, morilec, ki je odgovoren za lanski teroristični napad na božičnem sejmu. 

V policijskih akcijah, ki so se začele v torek ob 6. uri, je sodelovalo 420 policistov, poroča Jihad Watch. Preiskali so prostore nemškega islamističnega kroga v mošeji in osem domov vodilnih članov.

Pridržanje prispevalo k uničenju radikalne salafistične scene v Nemčiji
Nemški minister za notranje zadeve Thomas de Maizière ni želel izdati, ali je prišlo tudi do kakšnih policijskih pridržanj in z javnostjo deliti podrobnosti o razsežnosti dokaznega gradiva, ki je vodilo k tem akcijam. Poudaril pa je, da je prepoved delovanja konkretne organizacije prispevala k uničenju radikalne salafistične scene v Nemčiji. Muslimane so tam spodbujali k odhodu v Sirijo in Irak ter k temu, naj se pridružijo Islamski državi z namenom, da v njihovem imenu zagrešijo resne zločine. “Prepoved predstavlja pomemben udarec za islamiste v Južni Saški.”

Foto: iStock

Po hitri policijski akciji so na novinarski konferenci povedali, da je 50 ljudi pripadalo osrednjemu jedru islamskega kroga v Hildesheimu, vključno z več nevarnimi posamezniki. Nemčija je lani izvedla več akcij in prepovedala večje število salafističnih skupin ter drugih verskih muslimanskih entitet.

N. Ž.