fbpx

V Nemčiji policija vdrla v domove skrajne anarhistične skupine Reichsbürgerbewegung, ki ostro nasprotujejo ustaljenemu državnemu redu

Foto: epa

V Nemčiji je policija vdrla v več deset stanovanj skrajnežev skupine Reichsbürgerbewegung in preiskala njihove domove. Gre namreč za člane skupine, ki ostro nasprotujejo aktualni vladni politiki in državni ureditvi in so jih tamkajšnje oblasti, vzele pod drobnogled po seriji nasilnih dejanj. Tokrat pa se je policija osredotočila predvsem na ponarejene dokumente, ki naj bi jih člani gibanja posedovali. Nemška policija pa ne varčuje s silo ko je to potrebno, tako je nedavno na protestih v Hamburgu že uporabila vodne topove, da bi razpršila proti-demonstrante. Pri nas pa je policija mnogo bolj prizanesljiva, saj protestnike zgolj popisuje, obenem pa je situacija v Sloveniji tako razpuščena, da so si levičarji drznili organizirati svoje shode v času, ko demonstracije sploh niso uradno dovoljene. 

V Nemčiji je policija vdrla v domove pripadnikov gibanja Reich Citizens movement oziroma po nemško Reichsbürgerbewegung, ki se ga povezuje z nekaterimi skrajnimi desničarskimi skupinami, in ki je znano po ostrem nasprotovanju aktualni nemški oblasti, predvsem pa tamkajšnji družbeni ureditvi. Nemška policija si je za cilj sicer izbrala na desetine domov. Omenjene skupine sicer obtožujejo ponarejanja dokumentov, poroča Voice of Europe.

Tožilci v krajih Stuttgart in Karlsruhe pravijo, da je bilo v akciji, preiskanih 25 prostorov, osumljenih pa je 31 članov gibanja Reich Citizens movement. Oblasti so omenjene člane vzele pod drobnogled zaradi številnih nasilnih dejanjih. Med drugim se člane omenjene skupine obtožuje kriminalnih dejanj kot je ponarejanje potnih listov, vozniških dovoljenj in potrdil o državljanstvu.

Foto: epa

Nemška policija je bila, na nedavnih protestih proti ukrepom vlade v zvezi s koronakrizo, v mestu Hamburg prisiljena uporabiti celo vodne topove, da bi razpršila podivjane množice proti-protestnikov, ki so se nezakonito pridružili shodom proti omejitvam, ki veljajo v času epidemije koronavirusa.

Foto: epa

Proti-protestniki so bili sicer skrajni levičarji, ki se očitno ne držijo vsesplošnih pravil, medtem ko so protestniki pravila večinoma upoštevali, tudi glede omejitev števila udeležencev. Podobno zgodbo poznamo iz naših krajev, le da so oblasti v Nemčiji mnogo bolj odločne in ne varčujejo z uporabo sile, ko je potrebno zaščititi celotno prebivalstvo, medtem ko je pri nas nepredstavljivo bolj prizanesljiva, saj levičarske aktiviste pogosto zgolj popisuje.

Foto: epa

Pri nas levičarjem protestov menda ni treba niti uradno prijaviti in lahko po mili volji počnejo, kar jim srce poželi, ne da bi za to komurkoli odgovarjali, predvsem pa nasprotujejo učinkovitim vladnim ukrepom aktualne vlade, ki rešuje nezavidljivo zdravstveno in gospodarsko situacijo v Sloveniji pa tudi življenja slovenskih državljanov.

Domen Mezeg