fbpx

V Nemčiji največ okužb s koronavirusom od konca aprila; zaradi covida-19 je umrlo že 9267 Nemcev

Testiranje na covid-19 v Berlinu (foto: EPA)

V Nemčiji so v zadnjih 24 urah potrdili 2034 primerov okužbe z novim koronavirusom. To je največ okužb v enem dnevu od konca aprila, ko so jih 25. aprila potrdili 2055, je danes sporočil Inštitut Robert Koch.

Zaradi covida-19 je umrlo še sedem bolnikov, skupno 9267. Skupno so v državi doslej potrdili 232.082 okužb. Po državi je več manjših žarišč, ki so povezana tudi z družinskimi praznovanji, je inštitut navedel v petkovem poročilu, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Nove okužbe so potrdili tudi med potniki, ki so se vrnili iz tujine, še posebej med mladimi.

Nazadnje je vlada v petek objavila opozorilo pred potovanjem v Bruselj, ker so tam imeli v sedmih dneh več kot 50 okužb na 100.000 prebivalcev. Vsi, ki se bodo vrnili iz belgijske prestolnice, bodo morali opraviti test na okužbo in ostati v karanteni, dokler test ne bo negativen, poroča dpa. Ta mesec so sicer enako opozorilo v Berlinu izdali tudi za Antwerp v Belgiji.

V Nemčiji je bil vrhunec epidemije v začetku aprila, ko so dnevno beležili več kot 6000 okužb. Od konca julija so številke upadale, v zadnjih dneh pa število okužb znova narašča. To pripisujejo vračanju turistov, tudi iz regij z večjim tveganjem okužbe, pa tudi večjemu številu testiranj.

Tiskovni predstavnik nemške kanclerke Steffen Seibert je v petek naraščanje števila okužb označil za zaskrbljujoče in prebivalce pozval k odgovornemu ravnanju in upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa.

Demokracija