fbpx

V Nemčiji pridržali deset islamistov, ki so nameravali ubiti toliko “nevernikov”, kolikor bi bilo možno!

Foto: iStock

V Nemčiji so pridržali deset oseb zaradi suma načrtovanja islamističnega terorističnega napada. Ti naj bi z avtomobilom in s strelnim orožjem nameravali ubiti toliko neverujočih, kolikor bi bilo mogoče!

Nemško tožilstvo iz Frankfurta je sporočilo, da so v frankfurtski regiji po protiteroristični raciji pridržali deset oseb zaradi suma, da so načrtovali teroristični napad. Kot glavna osumljenca iz skupine so identificirali brata, stara 21 let in 31 let, ki naj bi bila povezana z lokalno skrajno islamistično salafistično skupnostjo. Kot navaja portal Voice of Europe, so vse obtožili načrtovanja islamsko motiviranega terorističnega napada, v katerem so skušali umoriti toliko “nevernikov”, kolikor bi bilo mogoče.

Med osumljenci naj bi bili nemški državljani, morebitna ostala državljanstva za zdaj skrivajo
Načrt naj bi bil natančno pripravljen, člani skupine, ki so bili stari med 20 in 42 let, pa so bili v kontaktu s številnimi trgovci z orožjem. Z namenom napada so prav tako že najeli večje vozilo, policisti pa so pri njih našli še 20 tisoč evrov gotovine, več nožev in droge. Glede na podatke tožilstva naj bi bili nekateri člani skupine nemški državljani, a morebitna tuja državljanstva za zdaj skrivajo. V akciji je sodelovalo 200 policistov.

J. Ž.