fbpx

V Nemčiji že drugi napad z nožem v nekaj dneh!

Foto: Twitter

Napadi z nožem v Nemčiji očitno postajajo stalnica. Poročajo namreč o novem napadu z nožem. Napadalec je med svojim pohodom ranil kar dva človeka. Po poročanju nemške tiskovne agencije Dpa je napadalec še vedno na begu, zato kaj več glede njegove identitete ni znano.

Žrtvi napada z nožem v Erfurtu, ki se nahaja v središču Nemčije, sta stari 45 in 68 let. Po napadu so ju odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, njune poškodbe pa naj ne bi bile smrtno nevarne.

Sodeč po poročanjih naj bi bil napadalec star med 20 in 30 leti, oblečen v trenirko temne barve in rjav pulover. “Imel naj bi svetle ali rdečkaste lase, na obrazu pa brazgotino. Govoril naj bi nemško,” poroča STA.

V petkovem napadu so bile tarča ženske
Gre že za drugi napad takšne vrste v zadnjih dneh. V petek je v nemškem Würzburgu 24-letni napadalec z nožem do smrti zabodel tri ljudi, šest pa jih je ranil. Napadalec je bil 24-letni Somalec, ki je ob napadu vzkliknil “Allahu akbar”, ob aretaciji pa je dejal, da je spoznal svoj osebni džihad. Zaustavila ga je pogumna skupina meščanov, po aretaciji so ga odpeljali v bolnišnico, saj ga je policist ustrelil v nogo. Po podatkih tujih medijev so bile tarča skrajneža le ženske. Preiskovalci so ugotovili, da je bil napadalec v preteklosti že na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici, a še niso izključili, da bi napad lahko imel teroristično ozadje.

Nina Žoher