fbpx

V Nemčiji Sirec z nožem huje poškodoval svojo ženo in hčer, pri tem pa ranil še dve osebi!

Slika je simbolična (Foto: epa)

V nedeljo je v Nemčiji na območju Hannovra prišlo do incidenta, v katerem je Sirec z nožem ranil kar štiri osebe, med drugim svojo ženo in hčer. Ne glede na to pa želijo tamkajšnji mediji in policija podrobnosti dogodka kar najbolj prikriti, češ, da je potrebno najprej ugotoviti, ali gre pri storilcu morebiti za osebo z duševnimi težavami. 

Najrazličnejši napadi so v Nemčiji, odkar je ta država sprejela brezštevilne množice ilegalnih migrantov, postali del vsakdana. Nič drugače ni bilo na nedeljsko jutro, ko je 50-letni Sirec v Wunstorfu na območju Hannoverja po poročanju spletnega portala Truth24.net z nožem napadel svojo 46-letno ženo in 19-letno hčer, zatem pa lažje poškodoval še dve osebi, ki sta poskušali posredovati. Ne glede na krutost dogodka pa policija podrobnosti o identiteti storilca še vedno spretno skriva, saj naj bi jih izdala šele po tem, ko se bo s pregledom pri psihiatru dokončno razjasnilo, ali ima osumljenec morebiti duševne težave.

Po dozdajšnjih podatkih policije iz Hannovra je 50-letni musliman svojo ženo z nožem napadel v družinskem domu na Lerchenwegu. Ta je nato pobegnila iz stavbe, a jo je mož ujel. V nadaljevanju je posredovala še njegova 19-letna hči in razvil se je hud prepir, v katerem sta obe z mamo utrpeli ureznine po različnih delih telesa. Razgrajača so uspeli obvladati šele po tem, ko sta posredovala še njegova 14-letna hčer in 17-letni sin ter več mimoidočih.

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Bodo storilca pred hujšo kaznijo rešile njegove domnevne duševne težave?
Po prihodu reševalcev in policije na kraj dogodka so huje poškodovani ženo in hčer takoj hospitalizirali, osumljenec pa je bil odveden na policijsko postajo Wunstorf. Tam je nadaljeval z razgrajanjem, pri čemer se je poškodoval v glavo. Da so ga dokončno umirili, so morali policisti uporabiti solzivec. V nadaljevanju so zaradi lažjih poškodb glave tudi storilca odpeljali v bolnišnico. Potreben pa bo tudi pregled pri psihiatru, ki bo dokončno pokazal, ali ima osumljenec morebiti duševne težave.

Rajko Golob