fbpx

V Nemčiji zaprli trgovski center zaradi “neizbežne nevarnosti terorističnega napada”

Foto: epa

Teroristi grozijo nemškemu trgovskemu centru v mestu Essen na zahodu države, zato ga je policija zaprla, trenutno pa poteka obsežna preiskava.

Nemška policija je zaradi resnih groženj s terorističnimi napadi zaprla nakupovalni center v Essnu. Po poročanju RT gre za “neizbežen terorističen napad.”

Policija poroča, da je v nevarnosti zgolj določen nakupovalni center, zato so že zaprli vse okoliške ceste in vhode v zgradbo.

Mediji že pišejo o terorističnem napadu
“Policija intenzivno poskuša razjasniti naravo grožnje s pomočjo številnih strokovnjakov. Zaradi poteka preiskave je nadaljnje razkritje dodatnih informacij prepovedano,”
so zapisali v izjavi na policiji. Čeprav niso uporabili termina grožnja terorističnega napada, pa so to odkrito zapisali v nemških medijih Spiegel in Die Welt.

 

Nakupovalni center se nahaja na Limbecker trgu in ima 170 trgovin ter restavracij, dnevno pa jih obišče okoli 60 tisoč obiskovalcev.

Foto: Twitter

Politika odprtih vrat Angele Merkel s seboj prinesla tudi teroriste
Varnostne razmere so v Nemčiji že od lanskoletnega terorističnega napada meseca julija na najvišjem nivoju. Takrat je sirski migrant sprožil eksplozijo na glasbenem festivalu v Ansbachu, pri tem ubil sebe in ranil še 12 drugih. Po tistem se je zgodila serija drugih terorističnih napadov, kot je petkov napad s sekiro v Dusseldorfu, med najhujše pa se gotovo uvršča decembrski napad, ko je terorist s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu v Berlinu.
M. P.