fbpx

V Nepalu strmoglavil helikopter s sedmimi ljudmi

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

V osrednjem delu Nepala, približno 80 kilometrov severozahodno od prestolnice Katmandu, se je danes helikopter s sedmimi ljudmi na krovu zaletel v goro in strmoglavil. Zdravstveno stanje pilota in šestih potnikov ni znano, so sporočile lokalne oblasti.

Helikopter zasebne letalske družbe Altitude Air, na katerem je bil tudi japonski državljan, je vzletel v okrožju Gorka, nakar je izgubil stik s kontrolo zračnega prometa. Razbitine so odkrili na goratem območju v sosednjem okrožju Dading, so sporočili z letališča v Katmanduju. “Skušamo doseči kraj nesreče po kopnem in po zraku. Vendar pa vreme otežuje reševanje,” so povedali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

V Nepalu narašča število zasebnih ponudnikov prevozov s helikopterji, ki na odročne predele te himalajske države prevažajo ljudi in dobrine. Vendar pa so zaradi neizurjenih pilotov in slabega vzdrževanja nesreče pogoste. Tako je leta 2016 v nesreči helikopterja umrlo sedem ljudi. Številne helikopterske nesreče, ki so zahtevale več kot deset smrtnih žrtev, pa so se zgodile tudi med reševanjem po potresu leta 2015.

D. Č.