fbpx

V tragični nesreči madžarskega avtobusa blizu Verone je umrlo najmanj 16 dijakov

Foto: STA

Na severnem delu Italije blizu Verone se je na avtocesti naredila nesreča, v kateri se je madžarski avtobus zaletel v steber in nato zagorel. Gasilci so sporočili, da je v včerajšnji nesreči umrlo najmanj 16 ljudi, 39 pa jih je pri tem utrpelo poškodbe. Na podlagi podatkov tujih tiskovnih agencij naj bi na avtobusu prevladovali madžarski najstniki stari 1418 let. 

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da se je nesreča, v kateri so bili udeleženi predvsem dijaki, zgodila včeraj zvečer malo pred polnočjo. Vse poškodovance pa so takoj po nesreči odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Veroni. Ob trku je avtobus zagorel, fotografije pa pričajo, da je v celoti uničen, v notranjosti pa so našli zoglenela trupla. Nesreča se je zgodila tik pred polnočjo, priče pa poročajo, da je imel avtobus pred nesrečo težave s kolesom.

Bilo je okrog 50 potnikov
Na avtobusu naj bi bilo po podatkih italijanskih gasilcev okrog 50 ljudi, vzrok nesreče pa še ni znan. Po podatkih italijanske tiskovne agencije Agi obstaja velika verjetnost, da so med žrtvami tudi francoski voznik avtobusa z družino, prav tako pa je znano, da naj bi se dijaki madžarskega rodu vračali s šolskega izleta po Franciji.

N. Ž., STA