fbpx

V New Yorku gorela Trumpova stolpnica – Je to še eden izmed načrtovanih napadov anarhističnih levičarjev na predsednika ZDA?

Iz New Yorka prihaja novica, da je požar zajel znamenito Trumpovo stolpnico “Trump Tower”, ki ga je gasilo več kot sto gasilcev. Požar je že pod nadzorom, vzrok za vžig pa naj bi bil v električni napeljavi. Po uspešni lokalizaciji požara se je na Twitterju oglasil Eric Trump, sin Donalda Trumpa, in se zahvalil gasilcem, ki so odlično opravili svoje delo. “Ste pravi heroji in si zaslužite naše globoko spoštovanje,” je zapisal.

Ob sedmih zjutraj po lokalnem času je New York zajel preplah, saj je streho znamenite Trumpove stolpnice zajel požar, s katerim se je borilo okoli 126 gasilcev. Štirideset minut pozneje je bil ogenj že pod nadzorom. Posnetki prikazujejo, kako se pogumni gasilci borijo z ognjenimi zublji in strupenim dimom na strehi nebotičnika. Ameriški mediji poročajo, da sta bila v požaru lažje poškodovana dva človeka, večje škode ni bilo.

V Trumpovi stolpnici sta nekaj mesecev po izvolitvi Trumpa za predsednika ZDA živela tudi prva dama Melania Trump in njen sin Barron, nato pa sta se vselila v Belo hišo k soprogu in očetu. Stolpnica je bila sicer strogo varovana.

C. Š.