fbpx

V neznanih okoliščinah umrl maser, ki je zvezdnika serije Hiša iz kart Kevina Spaceyja obtoževal spolnega nadlegovanja!

Foto: epa

V neznanih okoliščinah je umrl maser, ki je trdil, da ga je spolno nadlegoval ameriški igralec Kevin Spacey, ki je slovenskim gledalcem pred televizijskimi sprejemniki postal znan po vlogi v priljubljeni seriji Hiša iz kart, polni političnih spletk in umazanih igric. Novica o smrti anonimnega tožnika je razvidna iz sodnega spisa Spaceyjevih odvetnikov.

Vzrok smrti po poročanju ameriškega Breitbarta še ni znan. Odvetniki igralca namreč le razkrivajo, da so bili o smrti tožnika obveščeni v sredo, 11. septembra. Spacey se od leta 2016 sooča z očitki, da naj bi terapevta dvakrat prijel za roko in jo premaknil v del svojih genitalij. Dvakratni dobitnik nagrade oskar naj bi terapevta napeljeval v spolni odnos.

Obtožb glede spolnega nadlegovanja ne manjka
Ostaja nejasno, kako bo smrt maserja vplivala na primer proti Spaceyju, ki vztraja pri svoji nedolžnosti. Izguba najpomembnejše priče domnevnega spolnega napada bo nedvomno otežila sojenje v zadevi. Spaceyja so številni moški obtožili spolnih zlorab in napadov, med njimi je tudi igralec Anthony Rapp, ki vztraja, da ga je Spacey spolno nadlegoval, ko je bil še mladoleten.

Zaradi tovrstnih obtožb so Spaceyja tudi odpustili iz Netflixove serije Hiša iz kart, v kateri je igral vlogo politika Franka Underwooda, ki se povzpne na oblast s pomočjo spretnega odstranjevanja političnih nasprotnikov. Lik igralca je bil tako ubit, serija pa se je zaključila v lanskem letu. Spacey, čigar pravo ime je Kevin Fowler, je julija dosegel sodno zmago, saj je bil zoper njega ustavljen kazenski postopek, ki ga je pričel čistilec posode, ki je Spaceyja obtoževal spolnega napada.

Hana Murn