fbpx

V norveškem Oslu policija preprečila teroristični napad?

Foto: iStock/epa

Norveška policija je v prestolnici Oslo našla eksplozivno napravo, ki jo je uspešno detonirala v nadzorovani eksploziji. Britanski Telegraph poroča, da so v zvezi s tem pridržali eno osebo. Norvežani so tako preprečili nov teroristični napad v Evropi.

Policija je za norveški NRK povedala, da so policisti opazili sumljivega človeka, ga pridržali in izprašali, pri tem pa pri njem našli eksplozivno napravo, ki jo je ta prenašal v plastični vrečki. Po besedah tiskovnega predstavnika policije Sveina Arilda Jørundlanda ni jasno, za kakšno eksplozivno napravo gre, zato so jo predali v podrobno analizo strokovnjakom.

Moškega pridržali v bližini vladnega poslopja
Do incidenta je prišlo približno 1,6 kilometra stran od vladnega poslopja, ki je bilo poškodovano v smrtonosnem bombnem napadu, ki ga je leta 2011 izvedel ekstremist Anders Breivik. Tovrstna bomba in poznejši pokol sta šokirala Norvežane, saj je pri tem življenje izgubilo 77 ljudi. Eivind Flognfeldt, lastnik bližnjega puba, kjer so našli bombo, je povedal, da so po odkritju le-te policisti pozvali k evakuaciji prostorov.

Foto: epa

Poostrili varnost
Norveška je po petkovem terorističnem napadu v Stockholmu s tovornjakom, v katerem so umrle štiri osebe, poostrila varnost. Vsi, ki nameravajo prečkati norveško-švedsko mejo, se morajo pripraviti na podroben pregled potnih listin, saj je na meji poostrena tudi mejna kontrola, ki želi preprečiti prihod teroristov v državo.

Foto: iStock

N. Ž.