fbpx

V norveški prestolnici pred nočnim klubom odjeknili streli – štiri žrtve odpeljane v bolnišnico

Foto: Twitter

Iz Norveškega glavnega mesta Oslo prihaja strašljiva novica, ki kaže na to, da so akcijski prizori iz ameriških filmov postali grda realnost in da nismo nikjer več varni. Oborožen moški je v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah začel pobesnelo streljati pred nočnim klubom Blue. 

Policija je preko družabnega omrežja Twitter sporočila, da je aretirala enega osumljenca in dodala, da je sedanj na lovu za morebitnimi drugimi pomagači. Štiri žrtve nepričakovanega streljanja so bile odpeljane v bolnišnico na zdravljenje, pri čemer je potrebno dodati, da obseg njihovih poškodb še ni znan.

Foto: epa

Napadalec stari znanec pristojnih organov
Sedem policijskih avtomobilov in tri reševalna vozila so po klicu na pomoč nemudoma prispeli na mesto grozljivega streljanja. Norveški časopis Verdens Gang poroča, da je domnevni napadalec star približno 20 let in tudi stari znanec pristojnih organov.

Strelski incident je med obiskovalce nočnega kluba zasejal paniko. Napadalec je po navedbah Russia Today izstrelil osem nabojev, med ranjenimi naj bi bila tudi dva redarja, ki sta skrbela za varnost na prizorišču. Lokalni mediji poročajo, da je do streljanja prišlo po tem, ko je bil osumljenec naprošen, naj zapusti klub.

N. Ž.