V novoletni poslanici Putin voščil Trumpu in četici drugih voditeljev, ‘pozabil’ pa na Obamo

Datum:

Ruski predsednik Vladimir Putin je v novoletni izjavi voščil novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ne pa tudi še kratek čas aktualnemu Obami. V svojem novoletnem pozdravu pa je omenil še nekatere druge svetovne voditelje. 

V svoji novoletni izjavi je Vladimir Putin izrazil upanje, da bo Trump prisegel 20. januarja kot ameriški predsednik, ki bo deloval “konstruktivno in pragmatično, ki bo sposoben sprejemati konkretne ukrepe za ponovno vzpostavitev mehanizmov dvostranskega delovanja na različnih področjih in interakcijo na mednarodnem prizorišču dvigniti na povsem novo raven. Večji globalni in regionalni izzivi, s katerimi se  državi soočata v zadnjih letih, potrjujejo, da so odnosi med Rusijo in ZDA pomemben dejavnik pri zagotavljanju stabilnosti in varnosti v sodobnem svetu,” poroča CNN.

Putin pa je v svojem novoletnem pozdravu izrekel voščilo tudi kraljici Elizabeti II in premierki Theresi May, turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu, kitajskemu predsedniku Xiu Jinpingu, francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu, nemški kanclerki Angeli Merkel in izraelskemu premierju Benjaminu Netanjahuju. Spomnil se je tudi papeža Frančiška, generalnega sekretarja Združenih narodov Bana Ki-Moona, novoizvoljenega generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa in še nekaterih drugih, ‘pozabil’ pa je omeniti Baracka Obamo.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...