fbpx

V osrednjem delu Italije so se spet večkrat zatresla tla

Foto: epa

Potres z magnitudo 5,3 po Richterjevi lestvici je okrog desete ure zjutraj prizadel osrednji del Italije, do sedaj pa še ni podatkov o materialni škodi ali poškodevancih. Uro kasneje je Apeninski polotok zatresel še drug potres z močjo 5,4, poroča hrvaški Index.

Ameriški geološki inštitut je povedal, da je imel potres z magnitudo 5,3 epicenter 104 kilometre severovzhodno od Rima in le sedem kilometrov stran od mesta Amatrice, ki ga je avgusta lani prizadel močan potres, v katerem je življenje izgubilo 300 ljudi.

Samo deset minut kasneje je tretji potres z močjo 5,6 po Richterjevi lestvici zatresel osrednjo Italijo z epicenterom, ki se nahaja 23 kilometrov od mesta L ‘Aquili. V tej regiji je bilo zabeleženih več kot 45.000 popotresnih sunkov, v zadnjih šestintridesetih letih je bil med najmočnejšimi tisti oktobrski z magnitudo 6,6. 

Foto: epa

Foto: epa

Potres so čutili tudi na Hrvaškem
Hrvaški seizmološki zavod poroča, da je bilo mogoče potres čutiti tudi na Hrvaškem, predvsem v obalnem delu države in na višjih nadstropjih stavb. Ta potres je nadaljevanje povečane seizmološke aktivnosti, ki se je avgusta pričela na področju Amatrice–Norcia.

N. Ž.