fbpx

V Pakistanu iz zasede ustreljen krščanski novinar

(Foto: epa)

Novinar, po imenu Qais Javed Masih, ki je pripadal tamkajšnji krščanski manjšini, je bil umorjen iz zasede. Nanj sta se spravila dva oborožena moška v mestu Dera Ismail Khan na severozahodu države. 

Kot navaja policija, sta dva neidentificirana moška na motorjih 7. decembra potrkala na vrata krščanskega novinarja Qais Javeda Masiha, in ko je odprl vhodna vrata, vanj nekajkrat ustrelila ter pobegnila. Žrtev je bila nekajkrat ustreljena v trebuh in umrla, še preden so jo uspeli prepeljati v bolnišnico. Policija je že pričela s preiskavo primera. Qais Javed je skoraj deset let delal za priznani novičarski kanal Geo, in sicer vse do leta 2016, ko je ustanovil svoj lastni novičarski spletni kanal imenovan “Ehad Nama”, ki je bil v mestu Dera Ismail Khan precej priljubljen, veliko pozornosti pa se mu je namenjalo tudi na družbenih omrežjih, poroča pch24.

Pakistan slovi po preganjanju kristjanov. Ravnanje tamkajšnjih oblasti je tipičen primer spodbujanja verske nestrpnosti. V javnosti je letos spomladi odjeknila novica, da je tamkajšnje sodišče oprostilo verskega fanatika, ki je v poroko prisilil 14-letno katoličanko. Sodišče je po predstavitvi lažnih dokumentov podalo izjavo, da je omenjeni skrajnež upravičen do takšnega ravnanja in ga oprostilo vseh obtožb. Družina ugrabljene pa je preko svojega odvetnika že napovedala pritožbo, vendar je do osvoboditve ugrabljene še dolga pot.

Domen Mezeg