V Pakistanu izbruhnilo nasilje nad Hindujci, ker naj bi ta zdravilec zdravila zavijal v strani iz Korana

Foto: Twitter

Nasilni protesti, usmerjeni proti manjšinski skupnosti v pretežno muslimanskem predelu so izbruhnili v južni pakistanski provinci Sindh po tem, ko je bil hindujski veterinar obtožen zavijanja zdravil s stranmi, ki so iztrgane iz muslimanske svete knjige.

Posnetek s prizorišča je pokazal, kako so se trgovine znašle v plamenih, besna množica pa je ob tem zahtevala izvensodno maščevanje. Tolpa jeznih protestnikov je pričela vandalizirati podjetja v lasti hindujske skupnosti v mestu Phuladyon v okrožju Mirpurkha po tem, ko je bil lokalni veterinar, identificiran kot Ramesh Kumar, pridržan zaradi oskrunitve Korana. Moški je bil po poročanju Russia Today obtožen, da je ta iz Korana trgal strani in v njih zavijal zdravila.

Preberite več: Kristjani, ki živijo v muslimanskih državah, v kar 143-krat večji nevarnosti, da jih bodo ubili muslimani, kakor obratno

Oblasti zaprosili za pomoč
Po tem, ko je manjšinska skupnost zaprosila oblasti, da naj te posredujejo in zagotovijo varnost hindujske socialno-etnične skupnosti Sindhis, je lokalna policija zagotovila, da so bili izpeljani ukrepi proti tolpi, ki je bila nasilna. Oblasti, kakorkoli, niso uspele poročati o tem, koliko trgovin je bilo zažganih in koliko je bilo žrtev, če sploh kakšnih, ki so jih povzročili neredi.

Foto: Twitter

Manjšine v okrožju bodo zaščitene, je za Samaa TV povedal Zahid Hussain Leghari iz policijske postaje Phuladyon in ob tem poudaril, da bodo vsi vpleteni v nerede aretirani.

H. M.