fbpx

(VIDEO) V pariški prestolnici gre s turizmom samo še navzdol

Pariz se po terorističnem napadu sooča z drastičnim upadom turistov. Večina Američanov, ki so se namenili v Pariz, odpoveduje rezervacije. Večina jih je zaskrbljena glede varnosti potovanja, saj je bil Pariz pred terorističnim napadom – med evropskimi prestolnicami – najbolj priljubljena turistična destinacija.

“Ameriške turistične agencije beležijo vedno več odpovedi potovanj v Evropo,” je povedala Megan Singh, direktorica turistične zavarovalnice SquareMouth.com, ki je obenem tudi največja turistična agencija za področje Evrope. “Pričakujemo še večji upad potovanj. Dejansko se bosta negativni padec in posledice pariškega napada na turizem in potovalno zavarovanje šele pokazala,” je še dodala.

Tudi križarke ostale brez posla
Občutni padec delnic so zaznale tudi letalske družbe in največje družbe za križarjenje: Cruise Carnival, Expedia in Priceline. Bolj optimistični ostajajo pri podjetju Wells Fargo, kjer John Manley meni, da odpovedi rezervacij še ne pomenijo dejansko izgubo poslovanja v naslednjem letu.

»Seveda bo še nekaj odpovedi. Ljudje so si premislili in spremenili načrte. Ampak do odpovedi  pride tudi zaradi katerega drugega razloga,« pravi Manley, ki verjame, da bodo negativne posledice pariškega napada kratkotrajne in da si bo turizem hitro opomogel.