fbpx

V primeru proti Epsteinovi pedofilski madame Ghislaine Maxwell prišle na plano v javnosti nikoli videne fotografije, kjer je ta noseča z Epsteinom?!

Foto: US District Attorney Office

Pedofilska afera v povezavi z Jeffreyjem Epsteinom še naprej buri duhove. Ker je ta v zaporu na newyorškem Manhattnu že pred časom naredil samomor, je primer osredotočen na sojenje proti Epsteinovi madame Ghislaine Maxwell. Čeprav ni znano, da bi imela dvojica skupnega otroka, so se pričela porajati vprašanja o njegovem obstoju. Ena izmed tožnic Maxwellove Carolyn je namreč na sojenju razkrila, da je na Epsteinovem domu videla fotografijo noseče Maxwell.

Javnosti do sedaj ni bilo poznano, da bi Maxwellova rodila, Epstein pa bi bil oče otroku. Toda ena fotografija v zbirki na novo odkritih slik dviguje obrvi, saj prikazuje Epsteina, ki z roko ljubeče počiva na trebuhu Maxwellove, kar nedvomno prispeva k ugibanju, da je bila Maxwellova nekoč očitno noseča.

Foto: US District Attorney Office

Ena izmed žrtev Epsteina izdala, da je dvojica želela skupnega otroka
Glede fotografije, ki je posneta v zasneženi okolici in prikazuje objeto dvojico, ni znano, kdaj in kje točno je bila fotografija posneta. Tožilstvo namreč ni razkrilo nobenih podrobnosti, kakorkoli, mogoče pa je videti, da je bila fotografija posneta pred več leti. Narava razmerja med Epsteinom in Maxwellovo je postavljena pod vprašaj tekom celotnega sojenja proti Maxwellovi, tožilstvo jo namreč označuje kot “partnerja v zločinu”, medtem ko so drugi pričali, da sta bila videti kot par ali da imata poslovno razmerje. Epstein in Maxwellova sta želela imeti svojega otroka, pa pravi odvetnik Virginie Roberts, ene najbolj glasnih domnevnih žrtev Epsteina, ki trdi, da je bila prisiljena v spolni odnos s princem Andrewom.

Odvetnik Virginie Roberts Bradley Edwards je namreč lani izdal, da ko je bila Robertsova stara 19 let, ji je dvojica Epstein-Maxwell predlagala, ali bi bila njuna nadomestna mati, ki bi nosila njunega otroka. Zatrdila sta ji, da bosta vse življenje skrbela zanjo, če jima bo le rodila otroka. Morala pa bi podpisati posebno pogodbo, s katero bi se odrekla otroku in bi priznala, da gre za zakonitega otroka dvojice. To razkritje je še dodatno spodbudilo ugibanja, da sta Epstein in Maxwellova očitno želela svojega otroka, ne izključuje pa se seveda možnosti, da ne bi par lahko poskušal zanositi po naravni poti, preden bi se obrnil na pomoč nadomestne matere.

Kot je Robertsova povedala, ji predlog ni bil niti najmanj po godu, saj ni prenesla misli na to, da bi  Epstein in Maxwellova vzgajala njenega otroka. Vedela je, da mora pobegniti, je razkril Edwards glede svoje klientke. To je tisto, kar je Robertsovo spodbudilo, da je po treh letih domnevne zlorabe v tem, kar je poimenovala ‘spolni kult’ Epsteina in Maxwellove, pobegnila na Tajsko, poroča Daily Mail.

Foto: US District Attorney Office

Tožilstvo je kot dokazno gradivo predložilo ducat fotografij, ki prikazujejo Epsteina in Maxwellovo kot ljubeči par. Ena fotografija prikazuje Maxwellovo, ki se sonči na jahti, več drugih pa ju prikazuje med počitnicami v Evropi, pri čemer eden od njiju ljubeče gleda drugega. Nikoli prej videne fotografije dajejo izjemen vpogled v tesno razmerje para, ki je živel na veliki nogi. Osupljive fotografije so bile predložene kot dokazno gradivo v sojenju proti Maxwellovi, ta se namreč sooča z obtožbami zvodništva, pedofilije in siljenja mladoletnih otrok v prostitucijo.

Foto: epa

Slike so bile pridobljene tekom racije Zveznega preiskovalnega urada FBI leta 2019 v Epsteinovem dvorcu na Manhattnu in ponujajo vpogled v življenjski slog dvojice, ki je hodila na izlete na eksotične lokacije s helikopterji in zasebnimi letali. Prejšnji teden je Epsteinov pilot Larry Visoski, ki je letel z milijarderjem 15 let, dejal, da nikoli ni vedel za nosečnost Maxwellove.

Nina Žoher