fbpx

V Rimu cenzurirali in odstranili pro-life plakat, ki prikazuje 11 tednov starega otroka

Foto: Twitter

Več kot očitno zagovorniki splava ne počivajo. Iz italijanske prestolnice namreč poročajo o novici, da je bil v četrtek odstranjen ogromen pro-life plakat, ki je prikazoval 11 tednov starega otroka v maternici.

Plakat, na katerem je bilo mogoče prebrati: “Takšen si bil star 11 tednov. Tvoje srce je tedaj že bilo vse od tretjega tedna dalje. Tedaj si že sesal svoj palec in sedaj si tukaj, ker te tvoja mati ni splavila,” je po navedbah Voice of Europe oblikovala pro-life iniciativa Pro Vita Onlus.

Plakat vznemiril zagovornike splava in poslanko Monico Cirrinà
Potem ko je pro-life iniciativa izobesila omenjeni plakat, je s tem na družabnem omrežju sprožila protest s strani skupine, ki zagovarja pravico do splava. Kot nasprotnica se je opredelila tudi levičarska političarka Monica Cirrinà, ki je na družabnem omrežju Twitter zapisala: “Sramotno je, da so plakati, ki so v nasprotju s sprejetimi zakoni in pravico ženske, da se sama odloči, izobešeni na ulicah Rima. Morali bi biti nemudoma odstranjeni,” je zapisala.

Pri tem je potrebno opozoriti na dejstvo, da do takšnega protesta ne pride, ko se v Rimu na avtobusnih postajah pojavijo bogokletni plakati, ki ponazarjajo “pedofila” Jezusa Kristusa in Sveto Marijo, ki je noseča zahvaljujoč “nadomestnemu materinstvu”.

 N. Ž.