fbpx

Corriere della sera: Na shodu za družino v Rimu 2 milijona udeležencev. Slovenska tiskovna agencija: Na shodu več 10 tisoč ljudi.

Foto: epa

V središču Rima je danes potekal eden največjih shodov v zadnjih desetletjih. Na shodu “Dan za družino” so se zbrali zagovorniki očetovstva in materinstva, ki so proti posvojitvam otrok v razmerjih dveh žensk in dveh moških ter proti ideologiji v šolah, ki tovrstne skupnosti promovira. 

Po poročanju STA se je na znamenitem stadionu Circo maximo danes zbralo več deset tisoč ljudi, medtem ko italijanski mediji poročajo kar o dveh milijonih. V Italiji največ duhov buri možnost posvojitve otrok v skupnosti dveh moških ali dveh žensk, proti čemur so se izrekli tudi danes zbrani na shodu. “Želimo zaščititi naše otroke pred propagando teorije spola,” so poudarili organizatorji shoda.

Ravno zato, ker sem homoseksualec želim zaščititi tradicionalno družino (foto:epa).

Nepregledna množica zagovornikov otrokovih pravic (foto:epa).

“Prav zato, ker sem homoseksualec, želim zaščititi tradicionalno družino”
Med drugimi je na shodu spregovoril tudi homoseksualec Jean Pier Delaume Myard, avtor knjige Ne v mojem imenu. Homoseksualec proti zakonski zvezi za vse. Zbrane je nagovoril z besedami: “Prav zato, ker sem homoseksualec, želim zaščititi tradicionalno družino moža in žene.”

Moški, ženske in družine z otroki iz vse Italije pa so svojo naklonjenost družini izrazili z napisi na transparentih “Zaščitimo otroke” in “Bog je ustvaril moškega in žensko”, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

2 milijona zagovornikov očetovstva in materinstva v Rimu (foto: epa).

2 milijona zagovornikov očetovstva in materinstva v Rimu (foto: epa).

Alternativa družini je osamljenost
Vodja civilne pobude Zaščitimo naše otroke Massimo Gandolfini je zbranim na stadionu izrekel naslednji poziv: “Ne pokvarite družine; alternativa družini je osamljenost.” Simone Pillon iz foruma družinskih združenj pa: “Ta trg nas spominja na mučence, ki so dali svoje življenje za neko idejo, za vero, za resnico. Oči vsega sveta so danes uprte v Italijo.” Govorci so politike povabili, naj prisluhnejo ljudem.

Pred shodom v cerkvah po Italiji molitvena bdenja
Kot del priprave na Dan za družino so v 45 cerkvah po vsej Italiji, med njimi tudi v rimski baziliki Marije Velike, potekala molitvena bdenja za družino. Pobudo so pod geslom Prinesi rožo Mariji in pusti, da se razcveti resnica pripravili Prenova v Duhu in nekatera italijanska cerkvena združenja v sodelovanju z rimsko škofijo. Udeleženci molitvenih srečanj so s sabo prinesli rože v znak podpore središčnega mesta družine v Cerkvi.

V. V., STA