fbpx

V Romuniji našli človeka, ki trdi, da je njegov krstni boter nihče drug kot diktator Adolf Hitler

Adolf Hitler (Foto: youtube)

77-letni romunski upokojenec trdi, da je njegov krstni boter zloglasni diktator Adolf Hitler, ki naj bi ga krstil v enem izmed taborišč za etnične Nemce med drugo svetovno vojno. 

Romunski mediji te dni poročajo, da se je v vasi Voievodasea na severu Romunije našel človek, ki trdi, da je njegov krstni boter nihče drug kot nacistični diktator Adolf Hitler. Dokaz, da je temu tako, je Adolf Ernst Stadler našel v rojstni knjigi taborišča za etnične Nemce, Hohenschwangau v bližini avstrijsko-nemške meje, saj je bil zabeležen kot prvi otrok, ki se je tam rodil.
O krstu ima celo pisne dokaze
Romun z nemškimi koreninami je pojasnil, da so njegovo družino zaradi nemškega porekla med drugo svetovno vojno odpeljali v Nemčijo, po njegovih navedbah pa je Hitler s krstom izpolnil dano obljubo, da bo boter prvemu otroku, ki se bo rodil v taborišču. “Mama mi je povedala, da je moj boter Adolf Hitler, kar je tudi razlog, da so me poimenovali Adolf. Prav tako mi je pripovedovala, da me je Hitler med obredom svetega krsta držal v naročju in da je bilo potrdilo o mojem rojstvu zapisano z zlatimi črkami, podpisal pa ga je tudi Hitler. Nemški diktator je mami podaril tudi nekaj denarja in ji obljubil, da bo poskrbel zame,” je povedal zdaj 77-letni Romun.
Po koncu vojne sta se Stadler in njegova mama vrnila v Romunijo, vendar je kljub temu obdržal nemško državljanstvo. Kasneje je v državnem arhivu našel tudi dokument, ki je potrdil, da se je rodil 25. aprila leta 1941 v Hohenschwangauvu, saj je pred tem mislil, da je vse skupaj uničila sovjetska Rdeča armada.
Sicer pa je splošno znano, da nacistični diktator Hitler ni imel bioloških otrok, zato je bil krstni boter številnim otrokom, večinoma so bili to sinovi in hčerke visoko pozicioniranih nacistov. Eden takšnih je tudi Niklas Frank, sin Hansa Franka, ki je bil glavni pri okupaciji in vzpostavitvi koncentracijskih taborišč na Poljskem.
C. Š.