fbpx

V Španiji preko plakatov muslimane pozivajo k porokam s Špankami z namenom širjenja islama

Foto: iStock

Na stotine plakatov so izobesili v predelih Barcelone, v katerih prevladujejo migranti. Na njih pozivajo, da naj se muslimanski moški poročijo s Špankami z namenom, da prispevajo k širjenju islama. Portal Breitbart News Network poroča, da so v zvezi s tem so predstavnike skupnosti celo povabili na informativni sestanek. 

Pakati, ki so poniževalni za kristjane in pozivajo muslimanske brate, da naj se poročijo z ženskami iz krščanske religije, da okrepijo islam, so bili izobešeni v soseski El Raval, v kateri je po uradnih podatkih iz leta 2014 bivalo kar 56,7 odstotkov prebivalcev, ki so bili rojeni v tujini.

Kljub temu, da v islamu poroka s partnerjem druge vere ni zaželena, v tem primeru navajajo, da bi poroka s Španko pripomogla k učenju, da je islam prava religija. Na glavnem delu besedila na plakatu je mogoče prebrati, da bodo sadovi takšne zveze pripomogli k sledenju islamu, kar bo posledično pripomoglo h krepitvi skupnosti. Med drugim je mogoče na plakatu prebrati povabilo na informativni sestanek, ki bo 14. marca  v eni izmed arabskih restavracij v soseski.

Muslimani verjamejo, da jim pripadajo predeli izgubljeni med krščansko rekonkvisto
Lokalni mediji poročajo, da je soseska El Raval ključna tarča muslimanskih supremacistov, ki trdijo, da imajo sledilci islama pravico, da se vrnejo nazaj v Španijo. Na eni izmed strani, ki je v domeni takšne skupine in ima 40.000 všečkov na Facebooku, je mogoče tako v španščini kot tudi arabščini prebrati, da soseska El Raval predstavlja primerno območje za prebivanje muslimanov.

 

Foto: iStock

Inštitut Gatestone poroča, da so že leta 2014 pozivi džihadističnim skupinam, da naj ponovno osvojijo Al-Andaluzijo, postali vedno bolj pogosti in ostri. Na podlagi izsledkov ameriškega policijskega inštituta Think tank, ki ima sedež v New Yorku, številni muslimani verjamejo, da vsi teritoriji, ki so jih muslimani v Španiji izgubili med krščansko rekonkvisto, še vedno upravičeno pripadajo njim. Tako trdijo, da verski zakon daje muslimanom pravico, da se vrnejo nazaj v državo in ponovno uveljavijo islamsko vladavino,.

N. Ž.