fbpx

V Španijo leta 2018 vdrlo kar 57 tisoč ilegalcev, opozicija pred aprilskimi volitvami vse glasnejša do popustljive socialistične vlade

Foto: epa

Na španski obali je januarja nelegalno pristalo 4 tisoč migrantov, februarja pa 930. Socialistična vlada se zato sooča s številnimi kritikami, saj ne zna zaustaviti migrantskega vala. Še huje: migrante celo sprejemajo, ne da bi jih vračali nazaj v države izvora.

Na španski obali je januarja ilegalno pristalo 4 tisoč migrantov, februarja pa 930. Notranji minister španske vlade Fernando Grande Marlaska pravi, da so sicer zatrli glavni migrantski val, saj je v državo prihajalo veliko število migrantov iz Afrike ter z Bližnjega vzhoda.

Bodo migracije odločile volitve?
Španija je tako še vedno glavna vstopna točka ilegalcev v Evropo – lansko leto jih je tja prispelo kar 57 tisoč. Za primerjavo: v letu 2017 je v Španijo vdrlo 21 tisoč nezakonitih migrantov.

Foto: epa

Zaradi teh neverjetnih številk je socialistična vlada vse večja tarča opozicijskih kritik, kot kaže, pa bo vprašanje migracij glavna tema pred splošnimi parlamentarnimi volitvami konec aprila, poroča Breitbart. Praksa po drugih državah Evrope kaže, da migracijsko vprašanje odloča volitve, zato se tudi v Španiji obeta obrat na oblasti.

C. Š.