fbpx

V Srbiji je za posledicami covida umrl 16-letni Srđan. To je povedala njegova mati

Slika je simbolična

Srbija spet žaluje. Na covidnem oddelku v Nišu je za posledicami koronaviurusa umrl komaj 16-letni fant. Kakšna zahrbtna bolezen je to, se sprašuje njegova mama?

Ne razumem, kakšen virus je to. Vzel je mojega sina, zdravega, mene pa se ni niti dotaknil, čeprav imam visok pritisk in težave s ščitnica. Brez pravil. Vedel je, da se bo tako končalo, nam je povedal,” s tresočim glasom pove Biljana Z., mama 16-letnega Srđana Z., ki je pred šestimi dnevi umrl za koronavirusom, potem ko se je mesec dni boril kot lev na Univerzitetnem kliničnem centru v Nišu.

“Imel je vročino in bolela ga je glava. Sledila je pljučnica. Otrok je bil pred tem popolnoma zdrav. Razen občasnih prehladov ni imel nikakršnih zdravstvenih težav. Ko smo videli, da je bolan, smo ga odpeljali v pediatrično covid bolnišnico, kjer so zdravniki zanj skrbeli po najboljših močeh,” je povedala mama Biljana.

Dečka so na oddelek covid s hudo klinično sliko sprejeli 24. oktobra, pišejo Novosti. Od sedmega dne hospitalizacije je bil bolnik na visokem pretoku kisika. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja je bil deveti dan zdravljenja premeščen na mehansko prezračevanje. 18. novembra je prišlo do nenadnega poslabšanja vitalnih parametrov, konstatirana je bila smrt.

“Mojemu Srđanu ni uspelo. Zdravniki so naredili vse, kar so lahko, najeli so najboljše zdravnike in profesorje iz Niša in Beograda. Skupaj so se nadčloveško potrudili, da bi mu pomagali, a preprosto, bolezen je taka,” je dejala Biljana za portal Objektiv.

E-Maribor