fbpx

V Stockholmu moški napadalec zabodel policista – je načrtoval teroristični napad?

Foto: epa

Del Stockholma je bil danes zjutraj popolnoma ohromljen po tem, ko je prišlo do nepričakovanega napada na policista. Napadalec je na stopnišču postaje podzemne železnice Medborgarplatsen policista zabodel v vrat. Takoj po napadu je bil aretiran in poslan za rešetke. 

Napadalca, katerega identiteta še ni znana, je namreč aretiral policist, ki se je bil v času napada poleg napadenega policista. Celoten trg v neposredni bližini postaje podzemne železnice, kjer je do napada prišlo, so preplavili policisti in začeli preiskavo, medtem pa je bil zapečaten tudi bližnji vrtec. Po navedbah prič naj bi se napadalec od zadaj pretihotapil za policista in ga zabodel povsem neizzvan.

Ena izmed prisotnih prič je povedala, da je videla, kako se je policija spopadla z osumljencem. “Ravno sem se bližala izhodu postaje podzemne železnice, ko sem bila priča aretaciji napadalca, ki je bil videti star okrog 30 let.” Druga priča pa je navedla, da je v bližini videla reševalno vozilo, a pri tem ni vedela, ali je ta prišel po ranjenega policista ali je bil ranjen še kdo.

Foto: Google maps

Policisti po napadu pobrali izjave očividcev
Stockholmska policija je bila o napadu z nožem obveščena ob 10.30 po lokalnem času in po prihodu na prizorišče javnosti sporočila, da je bil eden izmed policistov v napadu ranjen na trgu Medborgarplatsen, ki sicer velja za enega od največjih v švedskem glavnem mestu. “Na prizorišču napada vlada mirno stanje, prisotni policisti pa zbirajo izjave očividcev, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi okoliščin primera.”

Bližnji vrtec, ki ga obiskuje 70 otrok, je policija zapečatila zaradi varnostnih razlogov, čeprav ni bilo nikakršnih namigov o tem, da naj bi bila stavba vrtca ogrožena. Vlaki podzemne železnice se po napadu trenutno še ne ustavljajo na postaji Medborgarplatsen, preusmerjena pa je bila tudi smer vožnje avtobusa številka 3, ki sicer vozi mimo do bolnišnice Södersjukhuset.

N. Ž.