fbpx

V švedskem migrantskem centru prišlo do pretepa, ena oseba je umrla, več poškodovanih

Foto: epa

Na Švedskem je prišlo do novega incidenta v zvezi z migranti. V množičnem pretepu 15 migrantov je eden umrl, več jih je poškodovanih. Švedske oblasti enega migranta sedaj preiskujejo zaradi umora in poskusa umora. 

V majhnem švedskem mestecu Ljusne, 240 kilometrov od Stockholma, je v migrantskem nastanitvenem centru prišlo do množičnega pretepa 15 ljudi, v katerem je en migrant umrl, več pa je poškodovanih. Švedske oblasti so zaradi incidenta sprožile preiskavo, vezano na enega udeleženca, in sicer zaradi umora in poskusa umora, poroča Deutsche Welle.

Policija sicer še ni potrdila, če je umrla oseba migrant ali delavec v nastanitvenem centru, a kot poročajo mediji, v pretepu ni bil udeležen noben izmed zaposlenih.

Umorjen moški je bil v pretepu večkrat zaboden, osumljenec za kaznivo dejanje pa je migrant, star okoli 20 let, je potrdil Christer Nordstrom, predstavnik švedske policije.

Problem je, ker imajo preveč časa
Dogodek se je zgodil le nekaj tednov po tem, ko je mladoleten migrant zabodel prostovoljko v centru za mladoletne migrante. Švedski premier Stefan Löfven je zato pozval k nujnim ukrepom. ”Zagotoviti moramo varnost v namestitvenih centrih,” je dejal. “Problem je, da živijo v slabih razmerah in imajo preveč časa. Trudimo se, da bi jih, medtem ko čakajo na razrešitev statusa, na čim bolj pozitiven način zamotili,” je še dodal Löfven..

M. G.