fbpx

V Švici sum terorizma: V napadu z nožem poškodovani dve osebi, od tega ena huje!

Foto: epa

Iz Švice poročajo o napadu z nožem, ki se je dogodili sredi belega dne v eni izmed veleblagovnici v mestu Lugano. Oblasti napad obravnavajo kot domnevni teroristični napad, saj naj bi ženska, ki je bila po napadu aretirana, zakričala: “Allahu Akbar!”(Alah je velik).

Do napada je prišlo v torek okrog 14. ure popoldan, ko je 28-letna državljanka Švice, ki živi v bližnji okolici napada, eno izmed žensk zagrabila za vrat z golimi rokami, drugo pa porezala z nožem. Sodeč po poročanju lokalnih medijev je ženska orožje, nož za kruh, zasegla kar v veleblagovnici. Med napadom je ženska po poročanju švicarskih medijev kričala Alah je velik in trdila, da je simpatizerka Islamske države.

Znesla se je nad dvema mimoidočima

Policija je na včerajšnji večerni konferenci sporočila, da vseh podrobnosti v zvezi z napadom še ni mogoče potrditi. Preden je policija aretirala napadalko, so jo onesposobili mimoidoči v veleblagovnici, ki so bili priča napadu. Sodeč po podatkih policije je ena izmed žrtev utrpela resne a ne življenjsko nevarne poškodbe, druga pa lažje poškodbe.

Iz urada državnega tožilca so sporočili, da so odprli preiskavo in dodali, da napad obravnavajo kot domnevni teroristični napad, poroča Russia Today. Napadalka sicer velja za staro znanko policije. V povezavi z napadom je spregovorila tudi vodja vladne agencije Fedpol Nicoletta della Valle, ki je poudarila, da je takšen napad v luči nedavnih napadov v Franciji in Avstriji sploh ne preseneča. Pri tem pa je opozorila, da je še prezgodaj, da bi napade med seboj kakorkoli povezali.

Foto: Twitter

Sara Kovač