fbpx

V Sydneyju razbili mrežo tihotapcev kokaina, zasegli več kot tono droge

Zaseg kokaina Foto: STA

Po dveh letih preiskave sta v skupni operaciji tahitijska in avstralska policija v Sydneyju razbili veliko mrežo tihotapcev kokaina in zasegli rekordne 1,1 tone kokaina, vredne več sto milijonov dolarjev. Policija je aretirala 14 Avstralcev in Novozelandca.

Policija je zasegla 600 kilogramov kokaina, ki ga je prestregla francoska mornarica ob obali Tahitija,  500 kilogramov, ki so jih zasegli na božični dan na ribji tržnici v Sydneyju, ter 32 kilogramov heroina na Fidžiju. Vse to je bilo namenjeno na avstralski trg. Policija je objavila videoposnetek aretacije na ribiški ladji. Vklenjeni moški so stari od 29 do 63 let.  “Skupno smo zasegli 1,1 tone kokaina, kar je največja zasežena količina kokaina v zgodovini avstralske policije,” je povedal Chris Sheenan iz avstralske zvezne policije.

Ulična vrednost kokaina, ki je bil iz Čila namenjen v južnopacifiške države, je  ocenjena na 260 milijonov dolarjev. Preiskava je potekala več kot dve leti. Avstralska policija je aretirala 14  Avstralcev in Novozelandca. 

B. J., STA