fbpx

V tovornjaku s pomarančami našli 11 nezakonitih migrantov, med njimi tudi 7-letnega dečka

Foto: iStock

Ko se je sprva zdelo, da je napočil povsem običajen dan, pa temu tokrat ni bilo tako. Pri običajnem raztovoru pomaranč se je v zamrzovalniku tovornjaka znašlo kar 11 nezakonitih migrantov, vključno s 7-letnim fantom. 

Reševalci in policija so bili v torek okrog 23. ure poklicani na prizorišče, potem ko je odjeknila novica, da so v notranjosti tovornjaka v bližini nakupovalnega središča v Kentu našli migrante. Eden izmed migrantov je ob odkritju potreboval zdravstveno oskrbo, 54-letni voznik tovornjaka, v katerem so se migranti skrivali, pa je bil aretiran zaradi domnevne pomoči pri nezakonitem prehodu meje v Veliko Britanijo.

Tiskovni predstavnik policije v Kentu je povedal, da je bil omenjeni fant iz preventivnih razlogov odpeljan v bolnišnico, kmalu po tem pa je bil iz nje odpuščen in skupaj z drugimi migranti odpeljan na Urad za migracije.

Foto: iStock

Podobno odkritje 3 leta nazaj
Tri leta nazaj je bilo pri raztovarjanju tovornjaka najdenih 15 nezakonitih migrantov afriškega izvora, ki so se naskrivaj vkrcali na tovornjak, ki je v Veliko Britanijo pripeljal iz Italije. V ponedeljek se je britanska premierka Theresa May dotaknila problematike nezakonitih migracij in razglasila, da se bo zavzela za zmanjšanje neto migracij z namenom, da se zaščiti nizko plačane delavce in se zmanjša pritisk na javne storitve.

Foto: iStock

N. Ž.