V vojaški akciji ubit islamski skrajnež, ki je jedel sovražnikova srca

Foto: Twitter

Kanibalski sirski upornik, ki ga je kamera ujela, ko je jedel surova srca in jetra ubitih sovražnikov, je bil ubit v vojaški zasedi.

Da gre zanesljivo za krvoločnega Abu Sakkarja, ki se je boril na strani fronte al-Nusra, pričajo fotografije njegovega trupla v mrtvaški vreči. Nekateri domnevajo, da so ga ubile sirske vladne sile, medtem ko drugi trdijo, da je za njegovo smrt odgovorna neka druga uporniška skupina.

“Pojedli bomo vaša srca in jetra”
Abu Sakkar je bil poznan tudi pod vzdevkom “kanibalski upornik” in ustanovitelj moderne Farouqove brigade v svobodni sirski vojski, nato pa je prestopil k fronti al-Nusra. V letu 2013 se je pojavil propagandni video njegove vojske, na katerem iz trupel ubitih vladnih vojakov reže srca in jih nato poje.

Ubitim vojakom je z nožem izrezal srce in jetra, jih usmeril v kamero in izjavil: “Prisežem pri bogu, da bomo pojedli vaša srca in jetra, vojaki psa Basharja.” Nato je eno srce ponesel k ustom in vanj zagrizel, poroča Daily Mail.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

V drugih spopadih v Siriji so skrajneži pod vodstvom Ahrarja al Shama zasedli vladne pozicije v Latakiji, kjer je bil ubit Sakkar. Hudi spopadi so terjali žrtve na obeh straneh.

M. P.