fbpx

V ZDA iz zapora izpustili nekdanjega mafijskega šefa, starega 100 let

Slika je simbolična (foto: iStock)

Nekdanjega newyorškega mafijskega šefa, ki je bil leta 1967 zaradi ropa banke obsojen na 50 let zapora, so v petek pri starosti 100 let izpustili na prostost, poročajo ameriški mediji. Sonny Franzese, ki je bil zaprt v mestu Devens v zvezni državi Massachusetts, je bil najstarejši ameriški zapornik.

Nekdanjega drugega moža newyorške mafijske družine Colombo so leta 1967 obsodili na 50 let zaporne kazni, vendar pa je za zapahi preživel zgolj 35 let. Šestkrat so ga namreč izpustili na podlagi varščine. Nazadnje je odšel na prostost leta 2010, vendar so ga že kmalu znova zaprli zaradi izsiljevanja nočnih klubov in ene od picerij v zvezni državi New York, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Franzese naj bi bil sicer odgovoren za okoli 50 umorov, vendar mu niso mogli dokazati niti enega. Po izpustitvi bo nekdanji mafijski šef, ki je na invalidskem vozičku, prebival pri hčeri v Brooklynu. Stoletnik je sicer preživel tri soobsojence, svojega odvetnika in tudi sodnika, ki ga je pred 50 leti obsodil.

J. F, STA