fbpx

V zračnem napadu, usmerjenem proti Islamski državi, umrle tudi družine skrajnežev

Foto: epa/YouTube

V zavezniškem zračnem napadu, usmerjenem proti dejavnostim skrajnih džihadistov, je bilo ubitih tudi najmanj 35 civilistov, med katerimi so bili družinski člani borcev zloglasne teroristične skupine Islamska država. Do napada je prišlo v vzhodnem sirskem mestu al-Mayadin, ki je pod nadzorom skrajnežev.

Tiskovni predstavnik koalicije pod vodstvom ZDA, ki se bojuje proti Islamski državi, je javno potrdil, da so zavezniške sile izvedle napade 25. in 26. maja. V dveh dneh zračnega bombardiranja je bilo po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice, ki ima sedež v Veliki Britaniji, ubitih skupno 50 ljudi.

V bloku so živele družine džihadistov
Prebivalci mesta so po navedbah Expressa pred napadom videli poizvedovalno letalo in bojna letala, ki so krožila po zraku in nato napadla dve stavbi, od katerih je bila ena štirinadstropni blok, v katerem so živele sirske in maroške družine borcev Islamske države.

Foto: YouTube

Islamska država tako v Siriji kot tudi v Iraku izgublja ozemlja, zato se je veliko borcev, ki so se umaknili iz drugih bojišč, začelo zbirati v okolici Evfrata. Koalicija pod vodstvom ZDA poudarja, da je v času zračnih napadov previdna in se izogiba civilnim žrtvam ter preiskuje vse primere, o katerih se poroča, da je do njih prišlo.

N. Ž.