fbpx

Vandali v Londonu onečastili kip Churchilla in Roosevelta ter spomenik padlim v 2. svetovni vojni

Vandalizem kipa Churchilla in Roosevelta (vir: twitter)

Vandali so v Londonu onečastili spomenik, posvečen tisočim umrlim britanskih letalskih posadk bombnikov, ki so se borili v 2. svetovni vojni. Ravno tako so zasvinjali tudi spomenik Winstona Churchilla in Franklina D. Roosevelta.

Spomenik v londonskem Green Parku, posvečen padlim bombarderjem, so neznanci po poročanju Breitbarta poškropili z belo barvo. Razlogi za vandalizem še niso znani, vandalizmu pa ni ušel niti bližnji kip Churchilla in Roosevelta.

Policija zaenkrat ni aretirala še nikogar, trenutno pa naj bi preiskovali posnetke varnostnih kamer v bližini vandaliziranih spomenikov.

Vandalizem spomenika velika sramota
97-letni Johhny Johnson, zadnji še živeči veteran tako imenovanih “Rušilcev jezov”, ki so uničili nemške jezove z bombami, ki so poskakovale na gladini akumulacijskih jezer, je povedal, da je onečastitev spomenika, posvečenega padlim, velika sramota. “Tako nespoštljivo do skoraj 58 tisoč ljudi, ki so dali življenje, da bi ti silaki imeli svobodo za taka dejanja. Upam, da jih kmalu ujamejo in primerno kaznujejo,” je povedal Johnson.

Vandalizem nad spomenikom padlim članom zračnih posadk bombnikov v 2. svetovni vojni. (Vir: Twitter)

“To je najhujši primer vandalizma, ki smo ga videli na spomeniku, in res se človeku lomi srce, ko vidi, kako se spomin na te pogumne može ne spoštuje,” je povedal izvršni direktor Royal Air Force Benevolent Funda David Murray, ki skrbi za ohranjanje spomenika.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.