fbpx

Pariški podzemni vlaki ne bodo več ustavljali na postajah, ki se spreminjajo v nevarne ”no-go cone”

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Porast nasilja odvisnikov od prepovedanih drog in preprodajalcev prepovedanih substanc je tako velik, da so se vozniki podzemnih vlakov v francoskem glavnem mestu zatekli k posebnim varnostnim ukrepom. Podzemni vlaki tako od zdaj naprej zaradi varnosti potnikov ne ustavljajo več na določenih postajah, ki veljajo še za posebno problematične. 

Vozniki podzemnih vlakov opozarjajo, da preprodajalci s prepovedanimi substancami postaje podzemne železnice uporabljajo za svoje poslovne namene. Zaradi varnosti potnikov so sprejeli odločitev, da se bodo vozniki na linijah 12 in 4 izogibali postajam, kot sta Marx Dormoy in Marcadet – Poissonniers.

Predstavnik sindikata Združenja voznikov podzemnih vlakov (UNSA) je povedal, da je v zadnjih nekaj mesecih zaradi prekupčevanja z drogami prišlo do porasta nasilja v severovzhodnem delu mesta. Jean-Marc Judith iz podjetja, ki upravlja avtobusno omrežje in omrežje podzemne železnice v Parizu, pa opozarja, da se pretep s platform velikokrat preseli na vlake ali celo na tire, zato je velika nevarnost za poškodbe.

Foto: iStock

Porast nasilja je posebno opazen v zadnjih mesecih
Poleg tega Judith izpostavlja, da število napadov na potnike in uslužbence v zadnjih mesecih dramatično narašča, zato svetuje, naj se ljudje zaradi varnostnih razlogov ne zadržujejo na najbolj problematičnih območjih. Sicer je po navedbah Voice of Europe sestanek glede varnosti na pariški podzemni železnici načrtovan za 19. januar in takrat bo znano, ali bodo ukrepe še dodatno poostrili.

N. Ž.